ANGEF: 1. Dünya savaşı hala devam ediyor

Türkiye’de gençlik alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarından Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü münasebeti ile yazılı bir mesaj yayınladı.Uluslararası İlişkilerden Sorumlu...

Google Haberlere Abone ol
ANGEF: 1. Dünya savaşı hala devam ediyor

Türkiye’de gençlik alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarından Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF), 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümü münasebeti ile yazılı bir mesaj yayınladı.

Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emre Selek imzalı mesajda, “Birinci Dünya Savaşı’nın patlak vermesinin başlıca sebeplerinden biri sanayi devrimiyle başlayan pazar bulma arayışlarıdır, emperyalist devletlerin vahşi emelleridir. Diğer bir ekonomik sebep ise hala savaşlara, insan ölümlerine sebep olan Ortadoğu petrolleridir.” ifadeleri yer aldı.

Selek açıklamasında, “Bu çıkar çatışmaları hala devam etmektedir, hala Ortadoğu petrolleri için ülkeler savaşmaktadırlar, emperyalizm 20. yüzyılda kanla beslenmiştir 21. yüzyılda da kanla beslenmektedir.” dedi.

Filistin meselesinin yanı sıra Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulümlere de değinen Selek şunları dile getirdi: “Doğu Türkistan dünya Müslümanları’nın en çilekeş, en zor durumda olduğu birkaç bölgeden biridir, bu bölge Türklerin ilk defa İslamiyetle tanışmış oldukları bölgedir, 1949’dan beri Çin tarafından sistematik bir şekilde asimile edilmeye çalışılıyor, oruç tutmalarına, namaz kılmalarına izin verilmiyor, bu zulüm durdurulmalıdır. 1. Cihan Harbi’nde şehitlik mertebesine yükselen atalarımız için dua ederken, Filistin’de, Arakan’da ve dünyanın diğer yerlerinde zulüm gören tüm insanlık için de dua etmeliyiz, bu işkenceler, zulümler elbet bir gün sona erecektir.” CİHAN

Yorumlar