Anayola oturarak eylem yapan vatandaşlar trafiği kapattı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş, son bir ay içinde 4 kişinin trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği Gündoğan – Yalıkavak yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.    Yalkavak ve Gündoğan mahallesinde...

Google Haberlere Abone ol
Anayola oturarak eylem yapan vatandaşlar trafiği kapattı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan bir grup vatandaş, son bir ay içinde 4 kişinin trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği Gündoğan – Yalıkavak yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

    Yalkavak ve Gündoğan mahallesinde yaşayan yaklaşık 100 kişi ellerinde dövizlerle bir yıl içinde 8, son bir ay içerisinde ise 4 kişinin trafik kazası geçirerek hayatını kaybettiği yolu trafiğe kapattı. 'Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz', 'Yollar ülkeye can verir', 'Canımızı yolda bulmadık' gibi dövizler taşıyan vatandaşlar Türk bayrağı açarak anayolda oturdu. Yolun vatandaşlar tarafından kapatıldığını gören araç sürücüleri ise korna çalarak eylemcilere destek verdi.

    Grup adına basın açıklaması yapan Hayrullah Kayacan isimli vatandaş, "Uzun zamandır bunu yapmayı düşünüyorduk aslında geç kaldı. Bu eylem herkesi sağduyuya davet etme çağrısı. Bu bölgede 6 ay içerisinde 8 ölümlü trafik kazasının meydana geldi. Kazalar nedeniyle karayolunu ulaşıma kapattık. Bu yolda her gün yaralamalı ve ölümlü trafik kazası oluyor. Burası adeta ölüm yolu haline geldi. Bu yolda acilen bir önlem alınmasını istiyoruz." dedi.

    Alkışlarla eylemine devam eden vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı. Yaklaşık yarım saat süren eylem olaysız son bulurken, çok sayıda polis memuru bölgede güvenlik önlemleri aldı. CİHAN

Yorumlar