Anayasa Mahkemesi, Fatih Hilmioğlu'nu tedbiren tahliye etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), hakkında hazırlanan sağlık raporu üzerine Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nu tedbiren tahliye etti.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa Mahkemesi, Fatih Hilmioğlu'nu tedbiren tahliye etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), hakkında hazırlanan sağlık raporu üzerine Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu’nu tedbiren tahliye etti. Fatih Hilmioğlu,

Ergenekon davası kapsamında 5 yıldır tutuklu bulunuyordu. Avukat Hayati Hilmioğlu, yüksek şeker, karaciğer ve kanser hastası olan müvekkilinin tahliye edilmesi için 16 Ocak günü AYM'ye bireysel başvuruda bulunmuştu.

KıLıÇDAROĞLU: MEMNUN OLDUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Hilmioğlu hakkındaki tahliye kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek bu kararın diğer tutuklular için de hukuki, tıbbi ve insani açıdan emsal olmasını istedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada, 5 yıldan beri tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi'nin önceki Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu hakkında verilen tahliye kararından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin saygın ve seçkin bir bilim adamı, İnönü Üniversitesi'nin önceki Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu 5 yıldan beri Silivri toplama kampında bulunuyor. Hukuk dışı suçlama ve yargılamalarla toplama kampına atılan, orada insanlık dışı uygulamalar gören ve evlat acısı yaşayan Rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık sorunları, eldeki raporlar ve hukuki itirazlara rağmen yıllarca Silivri toplama kampında çürütüldü." dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararın diğer mahkumlara da emsal olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi'nin, İstanbul Üniversitesi İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi tarafından verilen 9 kişilik sağlık raporunun 'Cezaevinde tedavisi mümkün değil, hayati tehlike vardır ve cezaevinde kalması uygun değildir," raporunu da gözönünde bulundurarak, Hilmioğlu hakkında yapılan tahliye istemini değerlendirmiş ve bu istemi yerinde görerek İnönü Üniversitesi'nin önceki Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun tahliyesine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi'nin tahliye kararı çok geç kalmış bir tahliye kararı olsa da, bu kararın tıbbi, hukuki ve insani açıdan diğer tutuklu ve hükümlüler için de emsal alınmasını ve tahliye istemlerinde Anayasa Mahkemesi kararının gözönünde bulundurulmasını diliyor, Fatih Hilmioğlu'na sağlık, ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."
    
CİHAN

Yorumlar