Anayasa değişikliği çalışmaları

AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri 16 Ağustos Salı günü tekrar bir araya gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Anayasa değişikliği çalışmaları
AK Parti, CHP ve MHP temsilcileri Meclis'teki anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında, 16 Ağustos Salı günü tekrar bir araya gelecek.

AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'ın, anayasa değişikliği çalışmaları kapsamında, TBMM'de gerçekleştirdikleri görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP'li Parsak, ikinci toplantının 16 Ağustos Salı günü saat 15.00'de gerçekleşeceğini bildirdi.

Parsak, görüşmelerin yöntem ve usulünü belirlediklerini ve gelecek hafta Salı gününden itibaren her gün çalışma yapacaklarını kaydetti.

İnformel çalışma yapılarak, netice alma amacında olduklarını ifade eden Parsak, "Salı günü itibarıyla başlayalım, hafta boyu her gün çalışalım dedik. Çalışmayı zamana yayalım, bu esnada bundan siyaseten istifa edelim diye bir şey yok. Süreyi belirlemedik. 4 günün sonunda netice de çıkabilir. 'Bizim iki hafta daha zamanımız var 'deriz, Meclis tatile gider, biz Meclis tatildeyken de çalışabiliriz." dedi.

Parsak, "Ben baştan beri bu görüşmelerden sonuç çıkacağına inanıyorum. Buradan yüzde 100 sonuç çıkar, ama 3 madde de mi çıkar, 13 madde de mi çıkar, 23 madde de mi çıkar onu bilmiyoruz." diye konuştu.

FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin bombalanan yerlerini gösteren Parsak, "Çalışmalar bu görüntüye yönelik olsun. Bununla hiç alakası olmadan, 'ben başkanlık sistemi istiyorum, bunun için şöyle 2 madde var, bunu da araya sıkıştıralım.' demek olmaz." ifadesini kullandı.

Görüşmelerde çok sert karşılık bulan konuların konuşulmaması yönünde tavır konulabileceğini belirten Parsak, "En anlaşılabilir taraftan başlarız... Mesela HSYK. Metnin genelinde anlaşmıştık, 24'üncü dönemde. Şimdi mevcut durumu da gözeterek, 'burada ortak noktada buluşabiliriz' deriz.
Demokrasiden yana, yargının bağımsızlığından yana AKP'nin biraz yaklaşması lazım. Meclis ne kadar yüksek oranda oraya üye seçerse, o kadar katılımcı olur, benimsenir." diye konuştu.

MHP'li Parsak, çalışmaları bir an önce neticelendirmek istediklerini vurgulayarak, acele de etmeyeceklerini bildirdi.

Yorumlar