Anaokulu öğretmenlerine oyun ve öğrenme merkezi eğitimi

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okul Öncesi Eğitime Sihirli Dokunuş Projesi’ kapsamında okul öncesi kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik ‘Sosyal Beceri ve Oyun, Oyun Terapisi, Çizgilerle Yaratıcı Teknikler, Öğrenme Merkezi.

Google Haberlere Abone ol
Anaokulu öğretmenlerine oyun ve öğrenme merkezi eğitimi

Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Okul Öncesi Eğitime Sihirli Dokunuş Projesi’ kapsamında okul öncesi kurumlarında görev yapan öğretmenlere yönelik ‘Sosyal Beceri ve Oyun, Oyun Terapisi, Çizgilerle Yaratıcı Teknikler, Öğrenme Merkezi Uygulamaları’ konulu eğitim verildi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO)’ndaki eğitime okul öncesi kurumlarda eğitim veren öğretmenler ve idareciler katıldı. SODES kapsamında yürütülen ‘Okul Öncesi Eğitime Sihirli Dokunuş Projesi’ ile Gaziantep genelinde 35 okul öncesi dersliğin donatımı yapıldı. Proje aynı zamanda öğretmen donanımının da geliştirilmesine yönelik bu tür faaliyetlere katkı sağlıyor. Bir çok alanda değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüzde eğitim faaliyetlerinin de yeni nesil ihtiyaçlara göre uyarlanması büyük önem taşıyor. Okul öncesi dönemde çocukların en iyi şekilde eğitime hazırlanması ve bu noktada daha donanımlı öğrenciler yetiştirilmesi için alanında uzman kişiler tarafından eğitimler veriliyor. Eğitim programına katılan, eğitim uzmanı Gülsüm Ferda Güzelhan, ‘Sosyal Beceri ve Oyun, Oyun Terapisi, Çizgilerle Yaratıcı Teknikler’ konularında eğitim verdi. Güzelhan, çocuğun kendine has özellikleri olduğunu ve oyunun da çocuğun sosyalleşmesinde önemli bir yer tuttuğunu, yine okul öncesi eğitim kurumlarında oyun etkinliklerine sık yer verilmesiyle çocuğun özgüven kazanma noktasında önemli bir mesafe kat edeceğini söyledi.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Fatma Servet Kuday ise ‘Öğrenme Merkezi Uygulamaları’ konusunda eğitim verdi. Kuday, “Öğrenme Merkezi Uygulamalarının en önemli kazanımları arasında; keşfetme, öğrenme, yaratma, deneme, uygulama gibi becerileri sayabiliriz. Öğrenme merkezi uygulamalarının çağdaş ülkelerde yaygın bir şekilde uygulandığını ve son zamanlarda ise okul öncesi eğitim kurumlarında değişik versiyonlarını görmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar