Anaokulu miniklerine sağlık kontrolü

Ankara Yenimahalle Belediyesi, kışın dondurucu soğukların gelmesi ile birlikte anaokullarında sağlık taramalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Anaokulu miniklerine sağlık kontrolü

Ankara Yenimahalle Belediyesi, kışın dondurucu soğukların gelmesi ile birlikte anaokullarında sağlık taramalarına başladı. 80. Yıl Anaokulu, 90’ıncı Yıl Kreşi, Batıkent ve Çayyolu kreşlerinde bulunan 300 minik sağlık taramasından geçti.

Yenimahalle Belediyesi Sağlık Müdürlüğü’nün uzman doktor ve hemşireleri tarafından 3-6 yaş grubu öğrencilerine sağlık taraması yapıldı. Bu taramada, çocukların genel sağlık kontrolleri yapıldığı gibi sağlık problemi tespit edilen çocukların velilerine gerekli bilgilendirme yapılıp, doktorlar tarafından tedavileri ile ilgili velilere yönlendirmelerde bulunuldu. Uzman hekimler, grip başta olmak üzere üst solunum yolları enfeksiyonları ve ishal gibi salgın hastalıklar konusunda ailelerle ve eğitmenlere bilgi verdi.

Miniklerin, mevsimsel sağlık kontrollerini düzenli olarak yapan belediyenin bu çalışmasından memnuniyet duyan veliler, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.
CİHAN

Yorumlar