Anadolu Yıldızları basketbol müsabakaları tamamlandı

Anadolu Yıldızları Basketbol F gurubu Karadeniz 2 Kız - Erkek müsabakaları tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Yıldızları basketbol müsabakaları tamamlandı

Anadolu Yıldızları Basketbol F gurubu Karadeniz 2 Kız - Erkek müsabakaları tamamlandı. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yıldırım Akbulut Spor salonunda gerçekleştirilen final maçları ile tamamlanan müsabakalar oldukça çekişmeli geçti.

Müsabakalarda 11 erkek 6 kız olmak üzere toplam 17 takım mücadele etti. Yapılan müsabakalar neticesinde Kızlar A gurubunda Giresun birinci olurken Kızlar B gurubunda ise Trabzon ekibi birinci oldu. Erkekler A gurubunda Rize birinci, Erkekler B gurubunda Erzurum birinci, Erkekler C gurubunda ise Trabzon ekibi birinci oldu.

Spor Genel Müdürlüğünce, sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezlerine sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşların sporun gelişimi için işbirliği içersinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda ‘ ANALİG’ oluşturulmuş olup, bu kapsamda Basketbol F Grubu Karadeniz 2 müsabakaları 21-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Erzincan’da yapıldı.

Erkeklerde 3 gurupta 11 takım Kızlarda ise 2 gurupta 6 takım mücadele etti. Erkekler A gurubunda Rize birinci, Giresun ise ikinci oldu. Erkekler B gurubunda Erzurum Birinci, Tokat ise ikinci oldu. Erkekler C gurubunda Trabzon birinci, Erzincan ise ikinci oldu. Kızlar A gurubunda Giresun birinci, Tokat ikinci, Erzurum ise üçüncü oldu. Kızlar B gurubunda Trabzon birinci, Ordu ikinci, Erzincan ise üçüncü oldu. Erkekler A,B, C guruplarında ilk ikiye giren takımlar ile Kızlar A ve B guruplarında ilk üçe giren takımlar 14-16 Mart 2014 tarihleri arasında Samsun ilinde gerçekleştirilecek olan Anadolu Yıldızları basketbol yarı final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar.
CİHAN

Yorumlar