'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' Bingöl'de yapıldı

Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ile Bingöl Girişimci İşadamları Derneği'nin (BİNGİAD) ortaklaşa organize ettiği 'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' Bingöl'de yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' Bingöl'de yapıldı

Irak'ta faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları ile Bingöl Girişimci İşadamları Derneği'nin (BİNGİAD) ortaklaşa organize ettiği 'Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültür Şenliği' Bingöl'de yapıldı. Şenlikte sahne alan Iraklı öğrencilere ilgi büyük oldu.

Nur Düğün Saraylarında gerçekleştirilen organizasyona Bingöl Belediye Başkanı ve Saadet Partisi adayı Serdar Atalay, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Çalbay, efsane basketbolcu Kerim Abdul Jabbar ve çok sayıda davetli katıldı.

İlahiler, şarkılar ve şiirlerin seslendirildiği gece de folklor ve tiyatro gösterisi de yapıldı. Programın sunuculuğunu Dünya TV'nin sevilen yüzü Nezir Gümüş yaptı. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Zazaca seslendirilen şarkı ve ilahiler katılımcıları bazen hüzünlendirdi bazen de eğlendirdi. Bazı şarkılara katılımcılarda eşlik ederek, hep birlikte söyledi.

Programın sonunda dünyaca ünlü efsane basketbolcu Kerim Abdul Jabbar sahneye çıkarak, ''Hepinizi seviyorum ve buradakilerin hepsi benim ailemdir.'' dedi.

Daha sonra Bingöl Belediye Başkanı ve Saadet Partisi adayı Serdar Atalay bir konuşma yaptı. Zor ve sıkıntılı günlerden geçildiğini ifade eden Atalay, ''Bizler inanıyoruz ki bizim davamız hak. Zira Ayet'te Cenab-ı Hak 'Üzülmeyin, gevşemeyin eğer inanıyorsanız zafer sizindir.' buyuruyor. Ne olacaksa da olsun diyorum. Bu memlekette namuslularda, namussuzlar kadar konuşmazsa bu memleket düzelmez. Bu topraklarda hepimizin dedeleri, nene hatunları, Süleyman çavuşları hepsi ömrünü bu ülke için feda etti. Alperenler geldiler ve onlara bir aşılmaz dağ dedik hep. Anadolu erleri buraları Müslümanlaştırdı ve bugün Dünyayı da aydınlatan işte bu hocalarımız, bu kardeşlerimiz, bu dostlarımız. Hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir kuvvet Allah'ın nurunu söndüremez, söndüremeyecek inşallah.'' diye konuştu. CİHAN

Yorumlar