Anadolu Üniversitesi'ne hibe edilen kargo uçağı eğitim için kullanılacak

Amerikalı dünyaca ünlü FedEx Express Anadolu Üniversitesi'ne 1 adet Boeing 727-200F model kargo uçağı bağışladı. Uçak Anadolu Üniversitesi'nde eğitim amaçlı kullanılacak.Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Üniversitesi'ne hibe edilen kargo uçağı eğitim için kullanılacak

Amerikalı dünyaca ünlü FedEx Express Anadolu Üniversitesi'ne 1 adet Boeing 727-200F model kargo uçağı bağışladı. Uçak Anadolu Üniversitesi'nde eğitim amaçlı kullanılacak.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne yerde eğitim amacıyla kullanılmak üzere FedEx tarafından hibe edilen Boeing 727-200F tipi uçak, bugün Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan son kez havalanarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'na iniş yaptı. Kargo uçağına itfaiye araçlarıyla su sıkıldı. Uçağın bağış törenine Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, FedEX şirketi yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Uçağın iniş anını çekmek isteyen meraklı öğrenciler o anı cep telefonlarına kaydetti.

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi'nin Türk havacılık sektörüne her kademede eleman yetiştirdiğini söyledi. Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Rektör Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi yaklaşık 30 yıldır havacılık eğitimi veren bir kurumdur. Bu 30 yıl içerisinde havacılık sektörüne Türkiye'de havacılık sektörüne her kabinede kaptan pilotundan hostesine kadar eleman yetiştirmiş bir üniversitedir. İnşallah bundan sonra da yetiştirecek. Üniversitemiz bu kapasiteye sahip bir üniversitedir. Dünyada getirisi en yüksek olan yatırım eğitimdir. Bu projenin işadamlarımız tarafından sahiplenmesi ve üniversitemize böyle bir katkının yapılması bizleri memnun etti. Tabi bu yapılan yatırım en kısa sürede ülkemize insan kaynağı olarak dönecek. Anadolu Üniversitesi olarak özellikle havacılık eğitimine ciddi önem veriyoruz. İnşallah bundan sonra da üniversitemiz Türk havacılık sektörüne çok büyük katkılar sağlayacaktır." diye konuştu.

Uçak hakkında bilgi veren FedEx Uçak Satın Alma ve Satış Müdürü David Sutton, Boeing 727-200F tipi uçağın Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne yerde eğitim amacıyla kullanılmak üzere hibe edildiğini belirtti. CİHAN

Yorumlar