Anadolu Öğretmen Lisesi'nin İHL’ye dönüştürülmek istenmesine tepki

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kapatılarak 'Kız imam hatip Lisesi'ne dönüştürülmek istenmesi okul öğrenci ve veliler tarafından tepkiyle karşılandı. 4 gündür yaptıkları eylemlerle olayı protesto eden okul öğrencileri ve veliler,...

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Öğretmen Lisesi'nin İHL’ye dönüştürülmek istenmesine tepki

Afyonkarahisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin kapatılarak 'Kız imam hatip Lisesi'ne dönüştürülmek istenmesi okul öğrenci ve veliler tarafından tepkiyle karşılandı. 4 gündür yaptıkları eylemlerle olayı protesto eden okul öğrencileri ve veliler, 3 binin üzerinde imza topladı. Topladıkları imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderen veliler, okullarının Anadolu Lisesi olarak kalmasını istedi.

Afyonkarahisar’da bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapatılmasının ardından Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesi gündeme gelmişti. Hatta okul ismi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bakanlığa Prof. Dr. Kamil Miras ismi önerilmişti. Ancak, LYS tercih rehberlerinde okulun isminin Anadolu Lisesi değil, 170 kontenjanlı Kız İmam Hatip Lisesi olarak çıkması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Eğitim- İş Sendika Sekreteri Mehmet Şahin, hükümetin öğretmen liselerini kapatarak 166 yıllık bir geleneği kaldırdığını belirtti. Afyonkarahisar'da kimsenin İHL açılmasına karşı olmadığını ifade eden Şahin, ancak şehrin en başarılı okulunun kapatılmasına anlam veremediklerini belirtti. Şahin, "İmam hatip liselerine asla karşı değiliz. İhtiyaç varsa açılmalıdır. Ama buradan sormak istiyoruz; yeni bir imam hatip lisesi açmak için yeni bir bina yapmaya devletimizin gücü yok mudur? Afyon'un en güzide okulunun kurum kimliği silinmek istenmektedir." şeklinde konuştu.

"İHL İÇİN BAŞARISI DÜŞÜK OKULLAR DÜŞÜNÜLEBİLİR"

Kamu Sen İl Temsilcisi Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol da “Hiç kimse imam hatip liselerine karşı değil, yeni modern binalar yapılarak İmam Hatip okullarının açılmasını istemekteler. Karşı oldukları şu; Türkiye birincisi çıkarmış ve dereceye girmiş okulun mevcut öğrenci profili değişeceğini başarılı öğrencilerin de diğer Anadolu liselerine gideceğini, öğrenci, öğretmen kadrosunun dağılmasıyla kurum kültürünün ortadan kalkacağını, eğitimde ilimizin büyük bir kayıp yaşanacağı düşünülmektedir.” diye konuştu. Şenol, İmam Hatip Lisesine dönüşümün başarısı düşük diğer Anadolu liselerinden birisinin değerlendirilmesi yönünde bir kanaat olduğunu anlattı.

    "KESİN BİR ŞEY YOK"

    Okul Aile Birliği Başkanı Sena Tanyel de veliler olarak imza kampanyası başlattıklarını, sonrasında Belediye Başkanı, vali ve AK Parti'yi ziyaret ettiklerini söyledi. Tanyel, "Amacımız okulumuzun Anadolu Lisesi olarak kalmasıdır. Okulumuz Afyon’un en başarılı ikinci okuludur. 8. sınıf öğrencileri de tercihlerinde bu okulu aradılar ancak bulamadı. Bunun yerine tercih rehberinde İHL olarak görünüyor. Bir belirsizlik var. Okulumuza ulaşan kesin bir tebligat şu ana kadar gönderilmedi. Bizde bekliyoruz. Kesinleşen bir durum yok." dedi.

    Öte yandan okul öğrencileri valilik karşısında bulunan Anıtpark'ta eylemlerini sürdürüyor. Pankartlarla olayı protesto eden ve imza toplayan öğrenciler 1,5 saat 'sessiz okuma' eylemi yaptıktan sonra dağıldı. Konu hakkında görüşlerini almak için telefonla aradığımız Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, telefonlara cevap vermedi. CİHAN

Yorumlar