''Anadolu insanının yaktığı kandil bütün insanlığı aydınlatacak güçte''

Çorum Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından 'Kur'an-ın boyası Ehli Beyt’in mayası' iftar program düzenledi. Şehir merkezinde bir otelde düzenlenen iftar programına Alevi ve Sünni kanaat önderlerinin yanı sıra Çorum Vali...

Google Haberlere Abone ol
''Anadolu insanının yaktığı kandil bütün insanlığı aydınlatacak güçte''

Çorum Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından 'Kur'an-ın boyası Ehli Beyt’in mayası' iftar program düzenledi. Şehir merkezinde bir otelde düzenlenen iftar programına Alevi ve Sünni kanaat önderlerinin yanı sıra Çorum Vali yardımcılarından Zülkarnin Öztürk ve Sait Topoğlu ile Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Osman Eğri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, HİTİTSİAD Başkanı Ahmet Benli ve çok sayıda davetli katıldı.

    Nefes Alevi Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği yönetim kurulu adına konuşma yapan Nihat Keser birlik ve beraberlik mesajları verdi. 'Kur'an-ın boyası Ehli Beyt'in mayası' birlikten dirliğe adlı iftar programının Alevi ve Sünni halklarını aynı sofrada bir araya getirdiğini ifade eden Keser, İslam'ın barış ve hoşgörü dini olduğunu hatırlattı.

    Keser, ''İnsanların bir araya gelebildiği ortak değerlerimizi önemsedik ancak bugün ülkemiz etrafında yaşanan kardeş kavgaları bir Müslüman'ın diğer Müslümanı öldürür hale gelmesi insanlık vicdanında derin yaralar açıyor. Artık birilerinin İslam'ın barış, hoşgörü dini olduğunu bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmekle eşdeğer olduğunu bilmesi gerekmektedir.'' dedi.

    Anadolu insanının yaktığı kandilin bütün insanlığı aydınlatacak güçte olduğunu ifade eden Nihat Keser, ''Fatıma analarla dolu Anadolu her türlü inanç mezhep ve meşrebi bir arada tutan Fatıma ana mayasıyla her türlü badireleri birlikte atlatabilmiştir. Asırlardır aynı coğrafyayı acı ve tatlı günlerde paylaşmasını bilen irfan sahibi Alevi ve Sünni vatandaşlarımız sevgi ve barıştan yana tutum sergileyerek beşikten mezara bir olmayı becerebilmiştir. Bizler birbirimizin değerlerine tahakküm kurmadan ve bu ülkenin geleceği çocuklarımız için bir olalım. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü için gözyaşları dökmemek için gelin birlikte ter dökelim." şeklinde konuştu. Keser, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti.

    Prof. Dr. Osman Eğri ise Ramazan ayının Ehlibeyt için de ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Eğri, ''Ramazan ayı sadece oruç tutulan bir ay değil, Ramazan ayı aynı zamanda Ehlibeyt'in ayı. Kur'an-ın boyası Ehlibeyt'in mayası Anadolu'yu öyle bir mayaladı ki Müslim-Gayrimüslim yıllarca dirlik içerisinde yaşadı. Alevi'nin Sunni'ye Türk'ün Kürt'e üstünlüğü olamaz. Hepimiz Allah katında eşitiz. Müslüman olsun ya da olmasın herkes bizim kardeşimiz. Alevisi ile Sünnisi ile aynı sofraları paylaşıyoruz.Allah birliğimizi dirliğimizi daim kılsın. Bu maya ile Muharrem ayında da buluşmak dileğiyle.'' dedi.

    İftar programında Türk Halk Müziği sanatçısı Nazlı Kalender duazı imam ve deyişler seslendirdi. Alevi dedelerinden Gülami Dede ise duazı imam okuyarak dua etti. Gülami Dede ayrıca ''Biz bir ağacın köküyüz, dalıyız, yaprağıyız, çiçeğiyiz, meyvesiyiz. Cenab-ı Allah bizlere birlik içinde yaşamayı nasip etsin. '' diyerek birlik beraberlik mesajları verdi. CİHAN

Yorumlar