'Anadolu insanı tarihe altın harflerle yazılacak bir destana imza attı'

12. Türkçe Olimpiyatları Mezopotamya ve Anadolu Kardeşler Kültür Şenliği kapsamında Kuzey Irak bölgesinde faaliyet gösteren Türk okullarında okuyan öğrenciler Nusaybin halkı ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
'Anadolu insanı tarihe altın harflerle yazılacak bir destana imza attı'

12. Türkçe Olimpiyatları Mezopotamya ve Anadolu Kardeşler Kültür Şenliği kapsamında Kuzey Irak bölgesinde faaliyet gösteren Türk okullarında okuyan öğrenciler Nusaybin halkı ile buluştu. Nusaybin Girişimci İş Adamları Derneği (Nusgiad) tarafında organize edilen Kültür Şöleni Şerif Başak Düğün Salonunda yapıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı programda Irak’ta faaliyetlerini sürdüren Fezalar Eğitim Kurumlarında okuyan öğrencilerin 4 dilde okuduğu şarkılarla Nusaybin halkını coşturdu. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice seslendirdikleri türkülerin yanı sıra, şiir ve skeç gösterileriyle katılımcıları mest eden öğrenciler, Karadeniz bölgesi folklor oyunlarıyla Nusaybin halkının gönlünü fethetmeyi başardı. Özellikle öğrencilerden Keja Havta ve kardeşi Muhammet Havta’nın 3 dilde söyledikleri ‘Türkü Potpori’ performansı ile vatandaşlar tarafından büyük alkış aldılar.

'ANADOLU İNSANININ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK BİR DESTAN İMZA ATIYOR'

Kültür Şöleni gecesinin açılış konuşmasını yapan Özel Aytekin Koleji Müdürü Mustafa Bal, Dünyanın dört bir tarafından dağılmış Anadolu insanının tarihe altın harflerle yazılacak bir destana imza attıklarını belirterek, bu tür etkinliklerin aramızı bozmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere verilecek en güzel cevap olduğunu belirtti.
Türkiye ile Irak'ın birbirinden uzak diyarlar olmadığını belirten Özel Aytekin Koleji Müdürü Mustafa Bal, zaten çok da fazla farklılık arz etmeyen iki komşu ve kardeş kültürlerin örnekleri sergileyerek bu kardeşliği pekiştirmek istediklerini söyledi.

Türk okulları dünya ya sevgi tohumları ektiğini belirten Bal, ”Gelin tanış olalım sloganıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte amacımız, bir araya gelebilmek, sevgi atmosferinde buluşmak, dostluk köprüleri ve sevgi bağları oluşturmaktır. Bu etkinlikle kırık gönülleri tamir etmek, sevgi ve şefkat harcıyla etle tırnak olmak, kardeş olduğumuzu hatırlatmaktır.“ dedi.

'TÜRK OKULLARI DÜNYAYA SEVGİ TOHUMLARI EKİYOR'

Ülkeler arası sınırların yok olmaya başladığı, zaman ve mekân kavramlarının kaybolduğu bir iletişim çağında yaşadıklarını ifade eden Bal, ”Bizler Türkiye'nin dünya ile iletişim kurmasının zorluğunun farkındayız. Dil, din, renk ve millet farkı gözetmeksizin dünyanın her yerine sevgi, kardeşlik ve hoşgörü taşıyan gönülleri, eğitim hizmeti için dünyanın dört bir yanına dağılmış Anadolu insanı tarihe altın harflerle yazılacak bir destana imza atmaktadır. Bu tür etkinlikler aramızı bozmak isteyenlere, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere verilecek en güzel cevaptır." diye konuştu.

Daha sonra Irak Kürdistan Bölgesindeki Türk Okullarında okuyan öğrenciler, Dünya TV yapımcısı Mehdi Mutlu'nun sunumuyla Türkçe ve Kürtçe, Arapça ve Süryanice ezgiler, şiirler seslendirdi, skeçler sergilendi. Yaklaşık 2 saat süren gecenin sonunda sahne alan öğrenciler ile salondakiler birlikte seslendirdiği 'Yeni Bir Dünya' türküsüyle şölen sona erdi. CİHAN

Yorumlar