Anadolu Gençlik Federasyonu: Twitter gençliğin sesidir

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) erişimi durdurulan Twitter’ın yeniden erişime açılmasının gençliğin sesinin artırılması ve iletişim özgürlüğü bağlamında temel bir hak olarak ele alınması gerektiğini belirterek, Twitter ile ilgili sorunun daha fazla s.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu: Twitter gençliğin sesidir

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) erişimi durdurulan Twitter’ın yeniden erişime açılmasının gençliğin sesinin artırılması ve iletişim özgürlüğü bağlamında temel bir hak olarak ele alınması gerektiğini belirterek, Twitter ile ilgili sorunun daha fazla sosyal medya okuryazarlığı ile aşılabileceğini belirtti.

    Konuyla ilgili açıklama yapan ANGEF Başkanı Mesut Karaağaç, Twitter başta olmak üzere sosyal medyanın günümüz dünyasının önemli bir olgusu olduğunu belirterek daha fazla yasak değil daha fazla özgürlük çerçevesinde yaklaşılmasının başta gençler olmak üzere tüm toplum için fayda sağlayacağını ifade etti.

    Karaağaç, Mikroblog sitesi Twitter’ın gençliğin sesi, ana haber alma kaynağı, dünya gençliğiyle fikir alış veriş platformu ve bunlardan da önemlisi dünyayla rekabetin ana unsuru olduğu gerçeğinin gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek "Hükümetin merkezi yurtdışında bulunan Twitter’la yaşadığı bazı sorunlar yüzünden son yaptığı düzenlemelerde bu hususları gözönünde bulundurmak yerine doğrudan yasaklamaya gitmesinin ülkemiz adına önemli bir yanlışı içinde barındırdığına inanıyoruz." dedi.

    Mesut Karaağaç, ANGEF olarak sorunun çözümünün daha fazla sosyal medya okuryazarlığı ve sosyal medyada yapılan dezenformasyon hakkında halkı bilgilendirmek olması gerekirken yasaklama getirmenin sorunu derinleştirmekten başka bir işe yaramayacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar