Anadolu Gençlik Federasyonu: +18 ya sonrası

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) yakın çalışma içinde bulunduğu devlet korumasındaki gençlerin yurttan ayrıldıktan sonraki en önemli hayata tutunma aracı olan kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesine yönelik haklarının son dönemde yapılan mevz.

Google Haberlere Abone ol
Anadolu Gençlik Federasyonu: +18 ya sonrası

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) yakın çalışma içinde bulunduğu devlet korumasındaki gençlerin yurttan ayrıldıktan sonraki en önemli hayata tutunma aracı olan kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesine yönelik haklarının son dönemde yapılan mevzuat değişiklikleriyle beraber azaltılmasının bu gençlerin topluma uyumunu azaltacağını belirterek ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

    Devlet korumasından ayrılan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarının serbest kadrolarının binde biri oranında kontenjan ayrılarak işe yerleştirilmesine ilişkin çıkarılan Tüzükte 19 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yapılan değişiklikler devlet korumasında yetişen binlerce iş bekleyen genci olumsuz etkilemeye başladı.

    Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan ANGEF Genel Başkanı Mesut Karaağaç, devlet korumasından ayrılan gençlerin sorunlarına ilişkin kamuoyunda yeterince farkındalık bulunmadığını belirtti. Doğu Avrupa'daki istatistiklere göre devlet korumasından ayrılan gençlerin yüzde 15'inin fuhuşa, yüzde 10'unun intihara, yüzde 20'sinin suça sürüklendiğinin bilindiğini, Türkiye'de ise bu kadar iç karartıcı istatistikler olmasının en önemli nedeni olan devlet korumasından ayrılan gençlerin işe yerleştirilmesine ilişkin mevzuatın son dönemde önemli değişikliklere uğradığını ifade eden Karaağaç, binlerce gencin iş beklediğini ve Devlet Personel Daire Başkanlığının acilen gerekli çalışmaları yaparak bu gençlerin istihdamına ilişkin çalışmaları hızlandırması gerektiği çağrısında bulundu. CİHAN

Yorumlar