Anaç sığır desteklemeleri, yetiştirici il örgütlerinin hesaplarına yattı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarım destekleme ödemeleri kapsamında anaç sığır desteklemelerinin, yetiştirici il örgütlerinin hesaplarına yattığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Anaç sığır desteklemeleri, yetiştirici il örgütlerinin hesaplarına yattı

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, tarım destekleme ödemeleri kapsamında anaç sığır desteklemelerinin, yetiştirici il örgütlerinin hesaplarına yattığını açıkladı. Açıklamada, yetiştirici il örgütlerinin yedi iş günü içinde kanuni kesintiler yapıldıktan sonra net destekleme tutarlarının yetiştiricilerin şahsi hesaplarına aktarmakla yükümlü olduğu belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, 2013 yılında 9 bin 791 yetiştiricinin anaç sığır desteklemesi almayı hak ettiğini söyledi. Anaç sığır desteklemesi olarak toplam 49 bin 299 baş inek için brüt 12 milyon 808 bin 907 lira ödemesi yapıldığını kaydetti. Hak edilen bu tutarın, ildeki hayvancılık örgütlerine göre dağılımı hakkında da bilgi veren Çebi, “Demirci Süt Üreticileri Birliği’ne 655 bin 950, Kula Süt Üreticileri Birliği’ne 797 bin 625, Manisa Süt Üreticileri Birliği’ne 3 milyon 512 bin 625, Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne 5 milyon 765 bin 157, Manisa Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne 6 bin 50, Manisa Orman Köyleri ve Köy Kalkınma Kooperatifleri Birliği’ne 383 bin 625, Manisa ve Uşak Bölgesi Tarım Kooperatifleri Üst Birliği’ne de 239 bin 400 TL destekleme ödemesi gerçekleşti.” dedi.

Yetiştiricilerin desteklemelerden azami oranda faydalanabilmesi için dikkat etmeleri gereken unsurları da hatırlatan İl Müdürü Çebi, “Yetiştiricilerimizin ineklerine mutlaka suni tohumlama yaptırmaları ve yaptırdıkları her suni tohumlama uygulaması için uygulayıcı serbest veteriner hekiminden mutlaka suni tohumlama belgesi talep etmeleri gerekiyor. Yetiştiricilerin, işletmelerindeki buzağı doğumlarını en geç yedi gün içerisinde küpelemeyle yetkili kuruluş olan İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 236 237 00 45 numaralı Alo Buzağı hattına bildirmeleri gerekiyor. Küpelemenin doğumdan sonra en geç 20 gün içerisinde yapılması ve Türkvet sistemine de kaydının işlenmesi gerekmektedir. İşletmelerindeki hayvan alımı, satımı, kesimi ve ölümü gibi hareketlerin ve durum değişikliklerinin de yedi gün içerisinde işletmelerin bulunduğu ilçe müdürlüklerine bildirilmesi şarttır.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar