Ana Sesleriyle Anadolu Müzikali Mersinlileri büyüledi

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) katkılarıyla gerçekleşen Ana Sesleriyle Anadolu Müzikali izleyenleri büyüledi.

Google Haberlere Abone ol
Ana Sesleriyle Anadolu Müzikali Mersinlileri büyüledi

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi (MEKADİM) katkılarıyla gerçekleşen Ana Sesleriyle Anadolu Müzikali izleyenleri büyüledi.

Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program öncesi tüm izleyicilere karanfil dağıtıldı. Programa farklı kültürlerin temsilcileri ve çok sayıda belediye başkan adayı katıldı.

Türkiye'de ilk kez Mardin'de, Türkçe ve Kürtçe olarak sahnelenen müzikalin proje koordinatörlüğünü yapan Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Aşkın Günay, müzikalin Mersin'de ilk kez sahne aldığını belirtti.

Sanatçılar olarak organizasyonda olmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşadıklarını anlatan Günay şöyle devam etti: "Ana Sesleriyle Anadolu, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün bir projesi. Gerçekten burada kültür mirasımız içerisinde yer alan birçok örf ve adetlerimizi; damat tıraşından, halayına, kına gecesinden çiftetelliye kadar ana öğeler işlenmekte. Türkiye panoramasına bu denli anlatan, başka bir müzikali daha önce görmedim." ifadesini kullandı.

Ana sesleriyle Anadolu'nun yurdumuz insanının hislerini anlatan bir müzikal olarak değerlendirdiğini anlatan Günay Şöyle, "Ana Sesleriyle Anadolu'nun 18 Mart'ta Diyarbakır'da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılımlarıyla ve Antakya Medeniyetler Korosu ile birlikte yine bir etkinliği olacak. Bundan sonra da Türkiye'de bir çok ilde ve yurt dışında bir çok ülkede Türkiye'nin örfünü, adetini, geleneğini sahneye uyarlayarak halkına sunmaya devam edecek. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan MEKADİM' e de teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

Müzikalin sonunda MEKADİM Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hasan Sarı, tarafından Şef Solmaz Kadıoğlu'na, MEBİDER Genel Sekreteri Gülseyran Keskinaslan da koordinatör Aşkın Günay'a çiçek verdi.
CİHAN

Yorumlar