Ana boru patladı, ASKİ 4 saatte sorunu çözdü

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, İsmetpaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi’ndeki ana su borusunda meydana gelen arızayı kısa sürede giderdi.

Google Haberlere Abone ol
Ana boru patladı, ASKİ 4 saatte sorunu çözdü

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, İsmetpaşa Mahallesi Güney Kıyıboyu Caddesi’ndeki ana su borusunda meydana gelen arızayı kısa sürede giderdi.

Dün geceden beri patlayan borudan akan suyun tahliye edilmesiyle uğraşan ASKİ ekibi, farklı su sistemlerini devreye koyarak arıza yapan hattan beslenen çok sayıda mahalleyi susuz kalmaktan kurtardı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ASKİ ekibinin çalışmalarını yerinde denetledi. Aldırmaz, “Bölgede süren inşaatlar nedeniyle yüksek tonajlı iş makinelerinin yolu kullanmasından dolayı boru kırılmış. Bu tür borular fazla dayanıklı değil. Patlayan boru Fevipaşa, Yeşilevler, Gürselpaşa ve Güney Adana’daki 5-6 mahallenin su sorununu çözen bir ana sistem. Arkadaşlarımız, hemen müdahale etti ve bu mahallelerin daha fazla sorun yaşamaması için diğer su borularını devreye soktu. Patlayan boruya müdahale ederek 4 saat içinde sorunu hallettiler. 1 metre çapındaki borunun 15 metrelik arızalı bölümünü değiştirdiler.” dedi.

Bu tip arızalarda işi zorlaştıran durumun mevcut suyun tahliyesi olduğunu kaydeden Aldırmaz şöyle devam etti: “Maalesef 4 kilometre mesafede tahliye yok. Tahliye noktası olmadığı için bu işlem motorlarla yapılıyor. Bundan sonra tahliye sorununun da yaşanmamasını sağlayacağız. Böyle ağır tonajlı iş makinelerinin geçtiği, trafiği çok yoğun olduğu bölgelerdeki su borularının çelik alaşımlı olması gerek. Zamanında böyle yapıldığı için geçici çözüm üretiyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda son derece uzmanlar. Bu arızayı 4 saat içinde giderip, sistemi hizmete sundular. Bundan sonra bu tür borulardan, ağır tonajlı araçların geçtiği yerler başta olmak üzere vazgeçmek lazım. Önümüzdeki dönemde bundan kurtulmak gerek. ASKİ yöneticilerine ve personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hattan beslenen 5, 6 mahalleyi, bilimsel olarak çalışıp diğer hatlardan besleyerek susuz bırakmadılar.”

Aldırmaz, zor koşullarda çok yoğun şekilde çalışan ASKİ personeline lokum ikram etti.
CİHAN

Yorumlar