Amsterdam'da İşçi Partisi'nin yer almadığı koalisyon kuruldu

Hollanda'da 30 Mart'ta yapılan yer alan seçimlerden sonra, başkent Amsterdam’da 3 aydır yürütülen koalisyon görüşmeleri sonuçlandı. Yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkan, Demokrat 66 (D66), Liberal Parti (VVD) ve Sosyalist Parti (SP)...

Google Haberlere Abone ol
Amsterdam'da İşçi Partisi'nin yer almadığı koalisyon kuruldu

Hollanda'da 30 Mart'ta yapılan yer alan seçimlerden sonra, başkent Amsterdam’da 3 aydır yürütülen koalisyon görüşmeleri sonuçlandı. Yerel seçimlerden birinci parti olarak çıkan, Demokrat 66 (D66), Liberal Parti (VVD) ve Sosyalist Parti (SP) koalisyonda anlaşmaya vardı.

Liberal Parti Amsterdam Başkanı Eric van der Burg (VVD), Sosyalist Parti Amsterdam Başkanı Jan Paternotte (D66) ve Sosyalist Parti Amsterdam Başkanı Laurens Ivens (SP) her konuda anlaşmaya vardıklarını, Amsterdam yönetiminde 4 D66, 2 VVD ve 2 SP Belediye Başkan Yardımcısı (Wethouder) olarak görev yapacaklarını açıkladılar.

Özellikle Amsterdam'da kurulan 3'lü koalisyon partileri (D66, VVD ve SP) yeni konut planları, kiralık konutların durumu ve Amsterdam'da yoksullukla mücadele için şehirde yapılacak reformları ilk öncelikleri arasına aldılar.

SOSYALİST PARTİ BİZİ ŞAŞIRTTI

Koalisyonun kurulması ile ilgili olarak İşçi Partisi (PvdA) Merkez Üyesi Orhan Kayar, seçmenin 30 Mart 2014'de tercihini Demokrat 66 Partisi'nden yana kullandığını, bu açıdan bu duruma saygı duyduklarını söyledi. Kayar "Üç aydır süren koalisyon görüşmeleri sonunda birinci parti olarak çıkan Demokrat 66 liderliğinde Liberal Parti ve Sosyalist Parti anlaşmaya vararak birlikte koalisyonu kurdular. Biz İşçi Partisi olarak muhalefet partisi olarak görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. İnsanlarımızın hakkını ve hukuku korumaya çalışıp onların iyiliği ve refahı ve güvenliği için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Bu arada bizi bu koalisyon görüşmelerinde Sosyalist Parti (SP) bizi şaşırttı. Müzakereye açık olduklarını yalnız bu üçlü ile masaya oturmaları bizi çok şaşırttı. Amsterdam halkının bana verdiği güveni boşa çıkartmamak için elimden gelen çabayı sarf edeceğim. Bu konuda onların bana karşı gösterdikleri teveccühlerini unutmayacağım. Her zaman seçmenin yanında olmaya ve onların sorunlarını meclise taşıma gayreti içinde olacağım." dedi. CİHAN

Yorumlar