Amerikan istihbaratı Alman öğrenciyi özel takibe almış

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in Almanya’da yaptığı izlemelerle ilgili her geçen gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor.Başbakan Angela Merkel’in cep telefonunu özel olarak takip edip Şansölye ile ilgili bir dosya oluşturan NSA’in...

Google Haberlere Abone ol
Amerikan istihbaratı Alman öğrenciyi özel takibe almış

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’in Almanya’da yaptığı izlemelerle ilgili her geçen gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor.

Başbakan Angela Merkel’in cep telefonunu özel olarak takip edip Şansölye ile ilgili bir dosya oluşturan NSA’in özel olarak takip ettiği isim sadece bununla sınırlı değil.

NDR ve WDR televizyon kanallarının ortaklaşa hazırladığı habere göre, ABD istihbaratı Erlangen’den Sebastian Hahn adlı bir üniversite öğrencisini de özel olarak takibe almış. Gerekçe ise Hahn’ın özel yeteneği ve yaptığı işler.

Şifreleme konularında uzman olan Hahn, internette izlerini kaybettirmek ve takipten kurtulmak isteyenlere bir sunucu (server) hizmeti veriyor. Hahn’ın server’ine bağlanan internet kullanıcıları buradan internete giriyor ve izlerini kaybettiriyorlar.

Bu durumu fark eden NSA, internette gizlenme ihtiyacı hisseden bu kullanıcıları tek tek fişlemiş ve onların girdiği bütün internet sitelerini kayıt altına almış.

Bununla da yetinmeyen ABD’li koca kulak, bu kişilerin irtibatta olduğu diğer insanları da listelemiş. Elde edilen bütün bu kayıtları da özel bir bilgi bankasında (databank) kayıt altına almış ve dosyalamış.

Olayın ortaya çıkmasından sonra söz konusu bu iki televizyon kanalına konuşan Sebastian Hahn, duyduklarına inanamadığını ve büyük bir şok yaşadığını söyledi.

“Bu yapılan benim özel hayatıma yönelik büyük bir saldırıdır.” diyen Hahn, konunun takipçisi olacağını ifade etti.

Almanya’da NSA izlemelerini araştırmak için Federal Meclis bünyesinde kurulan komisyonun Başkanı Yeşiller Partili Konstantin von Notz, ise olayı “çok çirkin” ifadeleriyle yorumladı.

Bu sabah ARD’nin Morgenmagazin programına katılan Notz, federal hükümetin kendi vatandaşlarını bu gibi saldırılardan korumak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. CİHAN

Yorumlar