Amerika’da öldürülen Diren’in cenazesinde gözyaşlar sel oldu

Amerika’da öldürülen 17 yaşındaki Türk öğrenci Diren Dede'nin cenazesi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde toprağa verildi.     Almanya’da eğitim gören 17 yaşındaki Diren Dede, 10 aylığına Amerika Birleşik Devletleri’nde...

Google Haberlere Abone ol
Amerika’da öldürülen Diren’in cenazesinde gözyaşlar sel oldu

Amerika’da öldürülen 17 yaşındaki Türk öğrenci Diren Dede'nin cenazesi, Muğla’nın Bodrum ilçesinde toprağa verildi.

    Almanya’da eğitim gören 17 yaşındaki Diren Dede, 10 aylığına Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bulunan Montana eyaletinin Missoula şehrinde gitti. ’Big Sky High School’' öğrenci değişimiyle Missoula şehrine giden 11. sınıf öğrencisi Dede, gece kalacağı evin garajında ev sahibi Markus Kaarma’nın(29) kendisini hırsız sanması sonucu kafasından vurularak öldürdü. Olay yerinde gözaltına alınan Kaarma’nın ifadesi sonucu polisin verdiği bilgide, Hamburg-Altona kökenli Dede’nin, gece yarısı girdiği garajın güvenlik alarmı çalması ile evde yaşayan Kaarma tarafından başından vurulduğu ve hastaneye kaldırılan Diren Dede’nin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

    Diren Dede’yi vuran Marcus Hendrik Kaarma, 12 saat süren ifade sonrası cinayet suçlamasıyla gözaltına alınırken, dedektifler, gencin neden garaja girip, girmediğini ve ikili arasında tam olarak nasıl bir ilişki olduğunu araştırıyor.

    Türk öğrencinin cenazesini ilk olarak Amerika’dan Almanya'nın Hamburg şehrine, oradan da uçakla İzmir’e gönderildi. Ailesi tarafından İzmir’den teslim alınan cenaze defnedilmek üzere Bodrum’un Gündoğan Beldesi’ne getirildi.

    TABUT TÜRK VE ALMAN BAYRAĞINA SARILDI

    Gündoğan’a gelen Dede’nin cenazesi ilk olarak tabutla ailesinin evine getirildi. Türk ve Almanya bayrağına sarılı olan tabutun başından genç öğrencinin ailesi ve yakın arkadaşları gözyaşına boğuldu. Diren Dede’yi son yolculuğuna uğurlamak için Almanya’da yaşayan arkadaşları ve yakınları da Gündoğan’a geldi.

    “OĞLUMU ÖLDÜREN ADAM PSİKOPAT”

    Diren Dede’nin acılı babası Celal Dede oğlunun psikopat bir Amerikalı tarafından öldürüldüğünü ifade ederek şunları söyledi: “Amerika’da bir çocuk vuruldu. Garajdan ne çalına bilir ne olabilir ki. Garajdan hiç kimsenin altını olmaz, parası garajda olmaz. Bizimde garajımız var, komşularımızın da garajı var ben onun garajına girip bir şeyler alıyorum geri bırakıyorum. Ama Amerika öyle bir ülke ki herkesin evini silah deposu yapmış yani. Bu Amerika’nın ayıbı bence. Dirin vuran adamın psikopatlığı nedeniyle öldürüldü. Vuran adamın garajında daha önce bir şeyler çalınmış. Hırsızlık yapanlara karşı büyük bir tepki göstermek istemiş. Vuran kişi arkadaşlarına benim evime girenler tuzak hazırlayacağım ve onları yakalayacağım demiş. Garajımı açık bırakacağım yakaladığımda ise onları öldüreceğim demiş. Evine bir hırsız giren kişi evini korumaya alır garajını açık bırakmış. Benim çocuğumu köşeye sıkıştırıp 4 el ateş etmiş. Amerika’da ki savcılık buna el koydu. Oradaki polisler ise oğlumu vuran şahsı suçlu gördüklerini söyledi. Biz davanın peşindeyiz dediler oradaki polisler. Bu bir kaza değil sonuna kadar gideceğiz işin diye konuştular benimle."

    GÖZYAŞLARI SEL OLDU

    Genç öğrencinin cenazesi ailesinin evinden alınarak Gündoğan Camii'ne götürüldü. Cenaze namazı öncesinde Dede’nin Almanya’dan gelen yakın arkadaşı Leo Akblad kısa bir konuşma yaptı. Diren’le Hawai’de tanıştığını belirten Akblad, ondan çok şey öğrendiğini ve Diren’in cennete melek olarak gittiğini ifade etti.

    Dede’nin cenazesi kılınan öğle namazının ardından Gündoğan Belde Mezarlığı’na götürüldü. Güçlükle ayakta duran anne Gülçin Dede, oğlu defnedilmeden önce son kez yüzünü görmek istedi. Ailesine son kez gösterilen genç öğrenci Diren Dede gözyaşları içinde toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar