Amedspor'lu Deniz Naki'ye 12 maç ceza

Diyarbakır futbol kulüplerinden Amedspor futbolcusu Deniz Naki, ideolojik paylaşımları ve sportmenliğe aykırı davranışları gerekçesiyle 12 maç cezaya çarptırıldı

Google Haberlere Abone ol
Amedspor'lu Deniz Naki'ye 12 maç ceza

Son Haberler

İstanbul'da Başakşehir ile oynadığı maç sırasında seyircilerin Cizre ve Sur ilçesindeki operasyonlara karşı sloganlar atması üzerine bir maç seyircisiz oynama cezası verilen Amedspor'un futbolcusu Deniz Naki'ye ceza verildi. Naki, maçtan sonra yaptığı açıklamalarla tepki çekmişti.

Ziraat Türkiye Kupası maçında Konyaspor ile yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Amed Sportif Faaliyetler sporcusu Deniz Naki'ye, 12 resmi müsabakadan men cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler sporcusu Deniz Naki'ye 12 maç ceza verdi.

TFF'den yapılan açıklamada, Amed Sportif Faaliyetler oyuncusu Deniz Naki'nin, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bursaspor maçında ideolojik propaganda yapması ve sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle, PFDK tarafından 12 resmi maçtan men ve 19 bin 500 lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Deniz Naki, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından, Facebook hesabından paylaştığı beyanları suretiyle, "sportmenliğe aykırı açıklamaları" ile "ayrımcılık ve ideolojik propaganda yaptığı" gerekçeleriyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmişti.

AMEDSPOR-FENERBAHÇE MAÇI DİYARBAKIR'DA SEYİRCİSİZ

Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası'nda Türkiye 2'inci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Amedspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmayla ilgili bugün Diyarbakır İl Spor Güvenlik Kurulu toplantı.

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir başkanlığında yapılan toplantıya, Futbol Federasyon Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Futbol İl Temsilcisi İhsan Kızıl, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, Diyarbekirspor Basın Sözcüsü Saffet Azbay, Amedspor Kulüp Müdürü Osman Fidan, Amedspor yöneticisi Remzi Dindar katıldı.

Toplantıda Amedspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmanın Diyarbakır'da ve seyircisiz gündüz oynanması kararı alındı. Fenerbahçe taraftarlarının da alınmayacağı karşılaşma Amedspor'un Seyrantepe Spor Kompleksi sahasında oynanacak. Karşılaşmanın tarih ve saatini ise Türkiye Futbol Federasyonu belirleyecek.

AMEDSPOR'A NEDEN CEZA VERİLMİŞTİ? 

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yle eşleşen Amedspor’a kura çekiminden birkaç saat sonra kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verilmişti.

Cezaya gerekçe olarak da Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’le İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin” sloganları atması gösterildi.

Dün akşam saatlerinde de kulüp binasına baskın düzenleyen polis bilgisayarlara el koymuştu.

Baskından sonra Amedspor adına açılan Twitter hesaplarından maçın Urfa’ya alındığı yönünde bilgi verilmiş ve birçok haber sitesi maçın Urfa’ya alındığını duyurmuştu.

Kulübün resmi Twitter hesabı @Amedspor021, kulüp tarafından henüz böyle bir bilginin teyit edilmediğini belirtmişti.

DENİZ NAKİ NE YAZMIŞTI?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği ise Amedspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamalar nedeniyle Deniz Naki’yi Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Naki, şu mesajı yazmıştı: Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik. Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük).

 

Yorumlar