Amedspor'a ideolojik propaganda cezası

Taraftarları, barikatları överek Sur ve Cizre için slogan atan Amedspor'a bir maç seyircisiz oynama cezası verildi. Spor kulübünün Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynaması bekleniyordu

Google Haberlere Abone ol
Amedspor'a ideolojik propaganda cezası

Son Haberler

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amed Sportif Faaliyetler'e maçlarda 'ideolojik propaganda yapıldığı' gerekçesiyle 1 maç seyircisiz oynama ve 25 bin TL para cezası verdi. Diyarbakır temsilcisi, cezasını Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe maçında (9-10-11 Şubat) çekecek. Amedspor oyuncusu Deniz Naki, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama sebebiyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Disiplin Kurulu'nun bugün gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararlar şöyle:
"AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, 28.01.2016 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK - AMED SPORTİF FAALİYETLER Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,   

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, taraftarlarınca ideolojik propaganda yapılması nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 20.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

MAÇA ÇIKMAYIZ TEHDİDİ

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe ile eşleşen Amed Sportif Faaliyetler, kura çekiminden yaklaşık 3 saat sonra açıklanan PFDK kararları ile 1 maç seyircisiz oynama cezası aldı. Amed Asbaşkanı Nurullah Edemen, "Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz" dedi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Başakşehir maçında taraftarların ideolojik propaganda yaptığı iddiasıyla Amedspor’a 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmesine Diyarbakır temsilcisinden tepki geldi.

Hürriyet'in haberine göre; Kulüp Asbaşkanı Edemen, bu cezayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Ceza kalkmazsa Fenerbahçe maçına çıkmayız. Bu konuyu yönetimde masaya yatırıp konuşuruz” dedi.

DEMİRÖREN İLE GÖRÜŞECEKLER

Nurullah Edemen, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek şunları söyledi:
"Fenerbahçe maçını seyircisiz oynamamızı gerektirecek hiç bir şey yok. Bu ceza kalkmazsa seyircisiz bir şekilde sahaya çıkmanın bir anlamı yok. Eğer kupada Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bize bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler ve bu cezayı verdiler. Böyle bir haksızlık ve adaletsizlik olmaz. Biz sahada eşit koşullar altında mücadele etmek istiyoruz. Tahkim Kurulu’nun bu haksızlığı ortadan kaldırmasını bekliyoruz."

CEZAYA NEDEN OLAN SLOGANLAR

Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir ile İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların attığı ve 1 maç seyircisiz oynama cezasına neden olan sloganlar şöyle:
"Barikat burada dimdik ayakta.
Her yer Sur, her yer direniş.
Her yer Cizre, her yer direniş.
Çocuklar ölmesin maça da gelsin."

Yorumlar