Ambulansın gidemediği köye makam arabası ile ulaşan kaymakam hasta kurtardı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde rahatsızlanan bebeği almayan giden ambulans, kar ve tipi nedeniyle köye ulaşamayınca devreye makam arabasıyla İlçe Kaymakamı Hamza Erkal girdi.

Google Haberlere Abone ol
Ambulansın gidemediği köye makam arabası ile ulaşan kaymakam hasta kurtardı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde rahatsızlanan bebeği almayan giden ambulans, kar ve tipi nedeniyle köye ulaşamayınca devreye makam arabasıyla İlçe Kaymakamı Hamza Erkal girdi. Karabahçe köyüne 4 çekerli arazi aracıyla ulaşan Kaymakam Erkal, hasta çocuğu ambulansa ulaştırmayı başardı.

Siverek, 3 gündür yoğun kar esareti ile mücadele ediyor. Köy yollarının kapandığı ilçede, Karabahçe köyündeki Melisa Taşkıran adında bir bebeği almaya giden ambulans, kar nedeniyle köye ulaşamadı. Bir yaşındaki Melise Taşkıran'ın hastaneye ulaştırılması için devreye makam arabasıyla Kaymakam Hamza Erkal girdi. Ambulansın aşamadığı kar engelini 4 çeker arazi aracıyla geçen Kaymakam Erkal, köyden bebeği alarak ambulansa ulaştırdı. Minik Melisa, Siverek Devlet Hastahanesi’nde tedavi altına alındı.

Kaymakam Hamza Erkal, köy yollarını denetime çıktığı bir zaman diliminde Melisa bebekten haberdar olduğunu belirterek, " İlçemiz bir kaç gündür yoğun kar yağışı altında. Bebeğin bulunduğu bölgede yüksek rakımlı bir yer. Ne kadar erken yol açsak da, tipi ve fırtına nedeniyle açtığımız yollar yarım saat içinde yine kapanıyor. Biri paletli olmak üzere 4 ambulansımız var. Hastalarımızı hastahaneye yetiştirmek için, hepsi çalışıyor ancak bazı hastalara ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Bir vatandaşımız arayıp ihbar etti. Ambulansın yolda kaldığını öğrenince, köye ulaştım hastamızı aldık, ambulansa yetiştirdik."
CİHAN

Yorumlar