Ambulansa yol veren sürücü ödüllendirildi

Türkiye'de ilk defa Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Ambulans Dostu Sürücü' projesi kapsamında, trafikte ambulansa kolaylık sağlayan sürücüye ödülü verildi. Ambulanslara yol verilmesi için trafikte...

Google Haberlere Abone ol
Ambulansa yol veren sürücü ödüllendirildi

Türkiye'de ilk defa Kırıkkale Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü 'Ambulans Dostu Sürücü' projesi kapsamında, trafikte ambulansa kolaylık sağlayan sürücüye ödülü verildi.

Ambulanslara yol verilmesi için trafikte sorumluluğun tüm vatandaşlarca paylaşılması ve bu konuda farkındalığın artırılması amaçlanan proje kapsamında, ambulansa yol veren sürücüler İl Emniyet Müdürlüğü tarafından mobese kameralarından tespit ediliyor.

Proje kapsamında şiddetli karın ağrısı rahatsızlığı bulunan 7 yaşındaki Tuana Yayla'nın Sanayi Mahallesi'nden Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götüren ambulansa, Makro Kavşağı'nda aracını kaldırıma çıkarak yol veren Behzat Akkoç, mobese kameralarından tespit edildi. Örnek bir davranış sergileyen sürücü Akkoç, için Valilik Toplantı Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.Törene Tuana ve babası Yusuf Yayla ve ambulans kullanan ekip katıldı. Törende, Akkoç'a, teşekkür belgesi ve ilk yardım çantası hediye edildi. Vali Kolat da Tuana'ya oyuncak bebek hediye etti.

    Bu tür olayların herkesin başına gelebileceğine dikkati çeken Vali Ali Kolat, ambulanslara yol vermenin hayata yol vermek olduğunu söyledi. Bütün vatandaşların aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirten Kolat, “Bu uygulama diğer sürücülere örnek olacak. Uygulamayı hayata geçirenleri tebrik ediyorum.” dedi.

    Vatandaşlık görevini yaptığını belirten sürücü Akkoç da "Ambulans olsun, itfaiye olsun her zaman yol vermek isterim. Saniyeler önemlidir. Çünkü bir hayat kurtaracaksın. O anda arkamda ambulansı görünce aracımı kaldırıma çıkartarak yol verdim." diye konuştu.

    Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ambulansların trafikte yaşadığı sorunları en aza indirmek, trafikte sorumluluğun tüm vatandaşlar ile birlikte paylaşılması gerekliliğini vurgulamak, Acil Sağlık Hizmetlerine trafikte kolaylık gösteren vatandaşları ödüllendirmek ve örnek göstermek amacıyla hazırlanan projenin hayata geçirileceğini bildirdi. Dr. Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Ambulans Dostu Sürücü Uygulamasının Vali Ali Kolat’ın müsaadeleriyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışması şeklinde planlandığını belirtti.

    Ambulansları trafikte oldukları sırada, seyir halinde bulanan sürücülerin arasından en kritik manevra ile yol veren sürücü bir komisyon tarafından değerlendirilerek her ay bir Ambulans Dostu Sürücünün belirleneceğini ifade eden Dr. Uzun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Belirlenen sürücüye ilk yardımın hayati önemi düşünülerek İlk yardım Seti hediye edilecektir. Hediye Vali Ali Kolat tarafından verilecektir. Ani gelişen, ölüm riski taşıyan hastalık, trafik kazası gibi durumlarda hasta yaralıya ulaşma, hasta yaralıyı hastaneye sevk etme görevini üstlenen 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin görevinin hayat kurtarmak olduğu unutulmamalıdır. Kim bilir kurtarılması gereken hayat belki de sizin bir yakınınız olabilir. Zira 112 Acil Sağlık Hizmetleri için her saniyenin önemi oldukça fazladır. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri konusundaki amacımız, her vakayı bir an önce olabilecek en kısa zamanda hastane ortamına sevkini gerçekleştirmektir. Proje uygulaması şubat ayından itibaren başlayıp yılsonuna kadar uygulanacak ve trafikte farkındalık oluşmasını hedefliyoruz.”

    Ödül törenine, Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Mustafa Uzun ve yetkililer katıldı. CİHAN

Yorumlar