Ambulans hizmetlerinde motosiklet dönemi

Kayseri’de yaşanan vakalara daha çabuk ulaşmak ve erken müdahalede bulunmak amacıyla 112 Ambulans hizmetlerine motosikletli hizmette dahil edildi.

Google Haberlere Abone ol
Ambulans hizmetlerinde motosiklet dönemi

Kayseri’de yaşanan vakalara daha çabuk ulaşmak ve erken müdahalede bulunmak amacıyla 112 Ambulans hizmetlerine motosikletli hizmette dahil edildi. Ambulanslardan daha çabuk olay yerine giden motosikletli ambulans ekibi trafik sıkıntısı, araçların yol vermeme gibi engelleri yaşamıyor. Bu nedenle en az 3-4 dakika daha olay yerine, vakaya müdahale için erken gidiyor.

Kayseri İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Özgün Manav, Kayseri’de motosiklet ambulansının kısa zaman önce hizmet vermeye başladığını belirtti. Dr. Manav, motosiklet ambulansının 1 doktor, 1 paramedik, 1 ATT birde sağlık memuru sürücüden oluştuğunu belirterek, “Hizmete başladığı günden beri 25 vakaya müdahale etti. Motosiklet ambulansımızla ulaşım kolaylığı ve hızlılığı sağlamasından dolayı daha aktif görev yapabiliyor. Trafik yoğunluğu, ulaşım güçlüğü çekilen vakalara müdahalede motosiklet aracı devreye giriyor. Ambulansımızda şuan için bazı ekiplerimiz çift ve tek olarak hizmet veriyor. Vakalara ulaşımda diğer ambulanslara göre, karşılaştırmamızda 10 dakika süren ambulanslarda motosiklet ekibimiz 5 dakikada varabiliyor” dedi.

Dr. Manav, motosiklet ambulansta en hızlı şekilde ulaşan ekibin burada yapabilecekleri müdahalede gerekli olan bazı önemli malzemelerin yer aldığını ifade etti. Taşıma sıkıntısına karşın, normal ambulansta bulunan ilk müdahalede gerekli malzemelerin olduğuna işaret etti.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Öksüzkaya, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı olarak motosiklet ambulansının geçen yıl Eylül ayından beri hizmet verdiğini söyledi. Sadece kış döneminde hizmet veremediğini anlatan Öksüzkaya, “Kurulumundan itibaren motosiklet ekibimiz 14 adet medikal ve 9 adet trafik kazası olmak üzere toplam 25 vakaya müdahale etmiştir. Motosiklet ekibimiz durumu itibarı ile her vakaya müdahale edememektedir. Bu ekibimiz sadece trafik kazaları, sokakta olan vakalar ve ölüm raporlarının verilmesi durumlarında kullanılabilmektedir. Ekibimiz gündüz mesai usulüne göre hizmet vermektedir. İlimizde görev yapan motosiklet ekibimiz bakanlığımızca düzenlenen motosiklet ambulans çalıştaylarına katılarak bilgi ve becerilerini geliştirmektedirler” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar