Amatör spor kulüpleri MHP adaylarını ağırladı

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkan adaylarını ağırladı.

Google Haberlere Abone ol
Amatör spor kulüpleri MHP adaylarını ağırladı

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AKSF), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü ve ilçe belediye başkan adaylarını ağırladı.

ASKF'nin Çukurova ilçesindeki binasında gerçekleştirilen toplantıya Sözlü’nün yanı sıra Seyhan başkan adayı Abdullah Çalışkan, Yüreğir adayı Yücel Bayram, Çukurova adayı Ali Uğur Akbaş katıldı.

ASKF Genel Başkanı Ali Gülleri'nin yaptığı açış konuşmasında 30 Seyhan'da, 19 Yüreğir'de, 16 Çukurova'da, 5 Sarıçam'da ve 13 de diğer ilçelerde futbol takımları olan amatör spor kulübü olduğunu söyledi. Ayrıca diğer branşlarda mücadele eden 353 takımın daha bulunduğunu belirten Gülleri, bu takımlardan büyük birçoğunun yerleri olmadığını, antrenman salonları bulunmadığını ifade etti.

MHP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Hüseyin Sözlü, bir ülkenin kalkınmışlığı ile spor arasında bir bağ bulunduğunu ifade ederek, Türkiye'nin dünya milletleri arasında yer alabilmesi için sağlam altyapısı ve planlamanın olmasının şart olduğunu söyledi. Ceyhan Belediye Başkanı olarak amatör ve profesyonel takımlara sahip çıktığını, Türkiye Güreş Federasyonu'nda da Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu anlatan Sözlü, "Önümüzdeki dönemde de sporun içinde olacağız. Kısmet olursa Adana'da yapacağımız hizmetlerden birisi de spor tesisi sayısını artırmak olacaktır. Amatör sporda başarılı sporcular yetiştirilmesine vesile olacağız. Ekonomide, sosyal ve kültürel alanda ve sporda yeni bir dönemi, yeni bir sayfayı birlikte açacağız. Yönetime gelince ilk işlerimizden biri olarak ilk etapta 10 saha yapma sözü veriyorum. Tesislerin kenarına da kulüp yerleri de yapacağız." dedi.

MHP Yüreğir Belediye başkan adayı Yücel Bayram ise Adana’nın ekonomik gelişmişlikte 4. sıradan 16. sıraya düştüğünü, bunun spora da yansıdığını kaydetti.

Sporun geri gitmesinin altında yatan şeyin sporun meta olarak görülmesinden kaynaklandığını açıklayan MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan da, şehirdeki sosyal barışı sağlamanın bir yolunun da her mahalleye amatör spor kulübü kurmaktan geçtiğini söyledi.

Çukurova Belediye adayı Ali Uğur Akbaş da belediyede göreve başladığı andan itibaren Çukurova ilçesine ‘sporcu fabrikası gibi’ çalışacak altyapılara sahip tesisler kuracaklarını vurguladı.
CİHAN

Yorumlar