AMATEM'de tedavi gören genç, bonzai içince hastanelik oldu

Bursa'da, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) bir süre tedavi gördükten sonra taburcu olan bir genç, 10 liraya aldığı 'Sentetik Cannabinoid (Bonzai)' uyuşturucuyu içtikten sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı....

Google Haberlere Abone ol
AMATEM'de tedavi gören genç, bonzai içince hastanelik oldu

Bursa'da, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nde (AMATEM) bir süre tedavi gördükten sonra taburcu olan bir genç, 10 liraya aldığı 'Sentetik Cannabinoid (Bonzai)' uyuşturucuyu içtikten sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Yataklı tedaviyi kabul etmeyen genç, hayati tehlikesi bulunmasına rağmen hastaneden ayrıldı.

Sıracevizler Mahallesi'nde ikamet eden S.A., daha önce uyuşturucu madde kullandığı için AMATEM'e müracaat etti. Tedavisinin ardından gece saatlerinde 10 lira karşılığında satın aldığı bonzai içttiği iddia edilen S.A., rahatsızlandı. Yakınları tarafından çağrılan 112 Acil Servis ambulansı tarafından hastaneye kaldırılan S.A., yatarak tedaviyi kabul etmedi. Doktor raporunda hayati tehlikesi olduğu tespit edilen genç, kendi isteğiyle hastaneden ayrıldı.

Olayla ilgili Cumhuriyet savcılığı soruşturma başlattı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Işıklar Sönmez Polis Merkezi Amirliği, S.A. hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapılacağını açıkladı.

Öte yandan Karacabey ilçesinde bir gencin üzerinde gazete kağıdına sarılı 6 gram bonzai ele geçirildi. Hamidiye Mahallesi 12. Sokak'ta devriye görevi yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri A.Ş.'yi durdurdu. Gencin yapılan üst aramasında, gazete kağıdına sarılı 6 gram bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi.

Polis merkezine götürülen A.Ş. hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçundan işlem yapıldığı açıklandı. CİHAN

Yorumlar