Amasyalı uzman çavuşun ailesinin acılı bekleyişi yerini heyecana bıraktı

PKK terör örgütünün, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 27 Mayıs'ta aracını yaktıktan sonra kaçırdığı Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın serbest bırakılmasının arından ailesinin acılı bekleyişi yerini bir anda heyecana bıraktı. Haberi...

Google Haberlere Abone ol
Amasyalı uzman çavuşun ailesinin acılı bekleyişi yerini heyecana bıraktı

PKK terör örgütünün, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 27 Mayıs'ta aracını yaktıktan sonra kaçırdığı Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın serbest bırakılmasının arından ailesinin acılı bekleyişi yerini bir anda heyecana bıraktı. Haberi televizyondan duyan yakınları ve komşuları ise Çalışkan ailesine göz aydınlığı ziyareti için akın etmeye başladı.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan uzman çavuşun ailesi, durumu ilk olarak yakınlarının telefonu ile öğrendiklerini ve daha sonra da evlatlarının telefonda sesini duyduklarını söyledi.

Anne Fatma Çalışkan (60), "Allah böyle bir acıyı hiç kimseye yaşatmasın, evladı ile imtihan etmesin. Çok sıkıntılar yaşadım. Uykularım kaçtı. Yavrumu yutkunana kadar dahi unutmadım. Her zaman sıkıntı ve gerginlik içerisinde yaşadım.” dedi.

Televizyon izlerken komşularının telefonla aradığını anlatan anne Çalışkan yaşadığı heyecanı “Ondan sonra oğlum İlhan’dan telefon geldi. Telefonda siz kimsiniz? diye sorduğumda, ‘Anne benim İlhan’ deyince çok sevindim, çok duygulandım. Oğlum İlhan, ‘Anne bende bir şey yok, senin sağlık durumun nasıl? diye sordu. Oğlum bana Diyarbakır’ın Lice ilçesinde olduğunu ve en yakın zamanda geleceğini söyledi.” şeklinde aktardı.

Televizyonda geçen alt yazılardan oğlunun bırakıldığını öğrendiğini belirten baba Aziz Çalışkan (66) ise “Allah kimseyi evladı işe sınav etmesin. Çok zor bir olaydı. Allah hiç kimseyi bizim durumumuza düşürmesin. Çocuğumun serbest bırakıldığını öğrendim ama eve dönmediğini görmediğim için mutluluğum tam değildir.” diye konuştu.

Oğlunun bırakılmasından önce kendisini telefondan aradıklarını anlatan baba Çalışkan, “Diyarbakır’dan beni telefonla birisi aradı. İsmini söylemek istemiyorum. Bu gün oğlumun kurtarılacağını ve getireceklerini ve tekrar arayacaklarını söylediler. Tekrar aradıklarında serbest bırakıldığını öğrendim. Ama o kişilerin ismini söylemek istemiyorum. Çünkü öyle rica ettiler.” ifadelerini kullandı.

Mardin'de görevli Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, Erzurum'da hastanede tedavi gören çocuğunun yanına arkadaşından emanet aldığını otomobil ile giderken 27 Mayıs günü saat 19.30 sıralarında, Diyarbakır'ın Hani ilçesi Karaçayır bölgesinde bir grup PKK'lı tarafından durdurulmuş ve aynı örgüt tarafından kaçırılmıştı. CİHAN

Yorumlar