Amasyalı terzi topladığı eski giysileri tamir edip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde terzilik yapan Abdullah Taşdemir topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor. Merzifon’da terzilik yapan Abdullah Taşdemir (64) yaklaşık 40 yıldır terzilik yaptığını belirtti....

Google Haberlere Abone ol
Amasyalı terzi topladığı eski giysileri tamir edip ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde terzilik yapan Abdullah Taşdemir topladığı eski giysileri tamir ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.

Merzifon’da terzilik yapan Abdullah Taşdemir (64) yaklaşık 40 yıldır terzilik yaptığını belirtti. Taşdemir terzilikten artık para kazanamadıklarını ve bu işi de bırakamadığı için kendisi de boş durmamak yerine ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmek için eski veya yeni elbiseleri topladığını tamir edilmesi gereken yerleri varsa onları tamir ettiğini ve bu şekilde yardım ettiğini belirti.

Çocukluk yıllarında çok sıkıntılı bir hayat geçirdiğini, giysi bulmakta çoğu zaman ailesinin zorlandığını belirten Taşdemir, terziliğe başlayıp işi öğrendikten sonra kendi iş yerini açmasıyla böyle bir uygulamayı kendisine vazife edindiğini ve hiçbir karşılık beklemeksizin Allah rızası için yardımda bulunduğunu belirtti. Maddi durumu iyi olmayan vatandaşların yarınlara güvenle bakabilmesi, kendinin güvenli olduğu hissini uyandırabilmesi ve yardım yapmayı düşünen duyarlı insanların da güvenle yardımlarını aktarabilecekleri bir zemini oluşturmak istediğini ifade eden Abdullah Taşdemir, "Emekliyim 3 çocuğum var. Çocuklarımın hepsinin iş güç sahibi. Emekli maaşım eşimle ikimize yetiyor, sadece terzilik yapmıyorum, maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine aracılık etmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Taşdemir, kendisine ulaşan giysilerin önce tamir işlerini yaptığını, ütüledikten sonra ihtiyaç sabine ulaştırdığını ifade etti.

CİHAN

Yorumlar