Amasyalı sumocular uluslararası müsabakalara hazırlanıyor

Amasya’da öğrenim gören meslek liseli öğrenciler, Kurtboğan, Şehzade ve Ferhat adını taktıkları sumo robotlarla Eskişehir’de 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Robot Yarışları’na hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Amasyalı sumocular uluslararası müsabakalara hazırlanıyor

Amasya’da öğrenim gören meslek liseli öğrenciler, Kurtboğan, Şehzade ve Ferhat adını taktıkları sumo robotlarla Eskişehir’de 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Robot Yarışları’na hazırlanıyor. Yarışmalar Sumo, Mini Sumo, Çizgi izleyen, Robotino, Temalı ve Serbest dal olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştirilecek.

Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nuh Ayvalı, okullarının; 13-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenecek olan Uluslararası Robot Yarışması’na 3 Sumo, 2 Mini Sumo, 2 Çizgi İzleyen ve 1 Serbest Kategori olmak üzere toplamda 8 robotla katılacağını ifade etti. Ayvalı, "Ayrıca, okulumuz 2012 yılında düzenlenen bu yarışmalara 3 sumo robotla, 2013 yılında 5 robotla katıldı ve 2012 yılındaki yarışmalarda Sumo robot kategorisinde 16.’lığa yükselme başarısını elde etmiştir.” dedi.

Amasya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi proje ekibinin, 2013-2014 eğitim öğretim yılı içerisinde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) proje yarışmalarına 28 proje ile katıldıklarını belirten Ayvalı, “Katıldığımız projelerden ‘Daha İyi Bir Okul Yarışması'nda Türkiye 3.’lüğü elde edildi. Bu yarışma çerçevesinde yarışmada başarı gösteren 1 öğretmen ve 1 öğrencimiz Belçika’nın başkenti Brüksel'de bir hafta süre ile çalışma ziyaretlerine katıldı. TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışmalarına Elektronik Ehliyet ve Denetimli Trafik Projesi ile katılım sağlayan 1 öğretmen ve 2 öğrencimiz Samsun Bölge Sergisi'ne davet edilmiştir. Proje ekibi tarafından bu yıla kadar 5 ayrı AB projesi hazırlanmış ve kabul görerek uygulanmıştır. Bu projeler çerçevesinde Avrupa'nın değişik ülkelerine 100'ün üzerinde öğretmen ve öğrencimizi göndermiş bulunmaktayız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar