Amasya’daki yeşil alan direnişine Türk Eğitim Sen’den destek geldi

Amasya’da piknik alanına benzin istasyonu yapılmasına karşı çıkan vatandaşlara Türk Eğitim Sen’den destek geldi. Türk Eğitim Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, yaşanan olaylara Amasya Valisinin acilen el koyması gerektiğini söyledi. Eylem...

Google Haberlere Abone ol
Amasya’daki yeşil alan direnişine Türk Eğitim Sen’den destek geldi

Amasya’da piknik alanına benzin istasyonu yapılmasına karşı çıkan vatandaşlara Türk Eğitim Sen’den destek geldi.

Türk Eğitim Sen Amasya Temsilcisi Kamil Terzi, yaşanan olaylara Amasya Valisinin acilen el koyması gerektiğini söyledi. Eylem yapılan alanda konuşan Kamil Terzi, alanda yapılan ağaç katliamının kınadığını belirterek “Amasya halkının parasız gidebildiği bu parkın yerine akaryakıt istasyonu yapılmasını şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Dünyanın her yerinde de ağaç katliamı kınandığını belirten Terzi, “Yerleşim birimleri içine akaryakıt istasyonu açılmasına müsaade edilmez. Hiçbir dini, milli, evrensel ve insani değer ağaç katliamını, yeşil alanların yok edilmesini kabul etmez. Amasya'nın akciğerlerinin yok edilmesine biz de müsaade etmeyeceğiz. Gerçi bu yapılan ağaç katliamı ve yeşil alan işgali Amasya'da ilk değildir. Dağlara, taşlara açılan her kafe için kesilen ağaçların haddi hesabı yoktur. Yandaşa tahsis edilen paralı parklardan vatandaş illallah demiş, adeta parasız bir bardak suyu içemez hale gelmiştir. Kimsenin ses çıkarmamasından cesaret alan AKP bu alanı da yerel seçim kazanmak adına birilerine peşkeş çekmiştir.” diye konuştu.

"VALİ OLAYA EL KOYMALIDIR"

Yetkililere seslenen Terzi, "Okullar bölgesine açılacak benzin istasyonuna girip çıkan araçların altında bir çocuk bile kalırsa bunun hesabını nasıl verceksiniz? Yerleşim birimlerinin yakınında açılacak bu akaryakıt istasyonunda yangın çıkarsa bunun hesabını kim verecek? Daha soma faciasının acıları dinmeden yeni facialara mı yol açmak isteniyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Huzur kenti Amasya'nın huzuru özellikle mi bozulmak isteniyor? Bir danışıklı döğüş mü vardır? Türkiye'nin her tarafı gerginlikten, çatışmalardan, yol kesmelerden yanıp yıkılıyorken Amasya'da halkın bedava gidebildiği tek parkın ağaçlarını keserek benzin istasyonu açılmasına izin vermek Amasya'nın çatışma içine çekilmesi için özellikle yapılan çirkin bir uygulama mıdır? Burada esas olan ağaç katliamının durması, alanın park olarak kalması ve yerleşim birimleri içine akaryakıt istasyonu açılmamasıdır. Bu alana Amasyalı sahip çıkmalıdır. Özellikle mahalle muhtarı, mahalle sakinleri, öğrenci velileri ve üniversite bu alanın park olarak kalmasını sahiplenmelidir. Sayın vali olaya el koymalı, inatlaşmadan vazgeçilmeli ve bu alan benzin istasyonu değil park olarak kalmalıdır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar