Amasya’da sürü yöneticileri sertifikalarını aldı

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sürü Yönetimi Eğitimi” programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlene törenle verildi.    Rehberlik Araştırma Merkezi...

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da sürü yöneticileri sertifikalarını aldı

Amasya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sürü Yönetimi Eğitimi” programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlene törenle verildi.

    Rehberlik Araştırma Merkezi Salonu’nda yapılan törene Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Osman Yılmaz, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Törende konuşan Vali Çomaktekin, Amasya’da birçok kişi geçimini tarım ve hayvancılıktan sağladığını, bunun için her iki sektörün de çok önemli olduğunu söyledi. Bir işte başarılı olunabilmesi için gerekli eğitimin alınması gerektiğini belirten Çomaktekin, “Hayvancılıkta da başarılı olabilmek için öncelikle sürüleri yöneten, çoban diye tabir ettiğimiz kişilerin deneyimli ve eğitimli olmaları lazım. Bu açıdan sürüleri yöneten kimselerin hayvanları sevmeleri ve hayvanların fiziki ve ruhsal durumu hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.” dedi.

    Hayvansal gıdaların besin zincirinin önemli bir kesimini oluşturduğunu kaydeden Vali Çomaktekin, “Bu yüzden hayvanların eğitimli kişilerce yönetilmesi gıda güvenliği açısından da oldukça önemlidir. Bu düşüncenin sonucu olarak gerek teorik, gerekse pratik uygulamayı içeren bir kurs açılarak, bu arkadaşlarımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri amaçlanmıştır. Bu kursun hazırlanmasında ve kursiyerlerin yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ise 'Sürü Yönetimi Eğitimi' projesinin birçok faydalı yönleri olduğunu belirtti. Gülbay, “Sürü yönetimi elemanının koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma ve sağım yapabilme yeteneği kazandırmaktır.” şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere Vali Çomaktekin ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. CİHAN

Yorumlar