Amasya'da piknik alanına, benzin istasyonu tepkileri sürüyor

Amasya’da, vatandaşların kullandığı piknik alanındaki ağaçların kesilerek benzin istasyonu yapılmak istenmesine mahalle sakinleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi sürüyor.İmar izni verdiği gerekçesiyle Amasya Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Amasya'da piknik alanına, benzin istasyonu tepkileri sürüyor

Amasya’da, vatandaşların kullandığı piknik alanındaki ağaçların kesilerek benzin istasyonu yapılmak istenmesine mahalle sakinleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi sürüyor.

İmar izni verdiği gerekçesiyle Amasya Belediyesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Amsaya Şubesi Başkanı Sedar Gül, elma, kiraz ve birçok meyvesi ile ünlenmiş yeşil Amasya'nın karanlığa teslim edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Başkan Sedar Gül, “TCDD ait arsa, gerekçesi ve yöntemi halkımızdan saklanarak Türk Petrolleri Anonim Şirketi’ne devrediliyor. Petrol şirketi tarafından benzin istasyonu kurulmak üzere başka bir şirkete veriliyor. Amasya Belediyesi benzin istasyonuna gerekli tüm izinleri veriyor. Biz vermiyoruz. Çünkü benzin istasyonu yapılmak istenen piknik alanı yalnızca orada oturan mahalle sakinlerinin değil, tüm Amasya halkının uğrak ve dinlence yeridir. Ve diyoruz ki, ağaca düşman, insana ve hayata düşman bütün çıkar gruplarına ve odaklarına, gücünü her nereden aldığını düşünürse düşünsün, doğa katliamına göz yumanlara, izin verenlere Amasya halkı olarak biz izin vermeyeceğiz.” dedi.

“ARSA İHALE AŞAMASINDA İLAN EDİLMEMİŞ”

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da şehirdeki yeşillik alanları korunması için mücadele edeceklerini söyledi. Mevzuatlar değişebileceğini kaydeden Topal, “Buradaki mevzuatta değişmeli. Belediye başkanı şehir dışında olduğu için yardımcısı ile görüştüm. Kendisi bana yapabileceği çok fazla bir şeyin olmadığını ama mevzuatın değişebileceğini ima etti. Bugün Baro Başkanı ile görüştüm oda bana bu yürütmenin durdurulması için dilekçe hazırlıklarının olduğunu söyledi. Ayrıca Baro Başkanı burada 2 usulsüzlüğün olduğunu bunlardan bir tanesi, konuyla ilgili Mimarlar Odası'na bilgi verilmediğini diğeri ise ihale aşamasının ilan edilmediğini söyledi.” diye konuştu.

Amasya Belediyesi önünde açıklama yapanmak için toplanan grup slogan atarak arsanın bulunduğu Akbilek Mahallesi’ne kadar yürüdü. Burada toplanan gruplar bekledikleri sonucu alana kadar eyleme devam edeceklerini belirtti. Daha sonra eylemciler davul zurna eşliğinde halay çekip oynadılar. Ağaçların fidan olduğu dönemlerde arsaya gelerek ağaçları suladıklarını anlatan yaşlı bir kadın, parka dinlenmek için sürekli geldiklerini belirtti. Arsada yaklaşık 130 ağacın olduğunu belirten eylemciler ise 30 ağacın kesildiğini geriye kalan ağaçları takip için numaralandırdıklarını kaydetti. Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, eylemin yapıldığı yere gelerek eylemi gerçekleştiren grup temsilcileri ile görüştü. CİHAN

Yorumlar