Amasya’da ilk teravih karanlıkta kılındı

Amasya'da ilk teravih için camileri dolduran vatandaşlar, elektrik kesilmesi yüzünden bir süre karanlıkta namaz kılmak durumunda kaldı. On bir sultanı Ramazan ayı tüm yurtta olduğu gibi Amasya’da da coşku ile karşılandı. İstasyon Köprüsü...

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da ilk teravih karanlıkta kılındı

Amasya'da ilk teravih için camileri dolduran vatandaşlar, elektrik kesilmesi yüzünden bir süre karanlıkta namaz kılmak durumunda kaldı.

On bir sultanı Ramazan ayı tüm yurtta olduğu gibi Amasya’da da coşku ile karşılandı. İstasyon Köprüsü başında toplanan çok sayıda kişi fener alayı eşliğinde Yavuz Selim Meydanı’na kadar yürüdü. Amasya Belediyesi bando ekibi burada toplanan kalabalığa konser verdi. Daha sonra Amasya İl Müftüsü İsmail İpek tarafından yaptırılan duanın ardından 'Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan' ateşi yakıldı.

Ardından vatandaşlar kılınacak ilk teravih namazının heyecanı ile camilere akın etti. Vatandaşlar Ramazan ayının öneminin konu edildiği vaazları dinledi. Vaazların ardından namaza başlandı. Yatsı namazının ardından teravih namazına geçildiği anda elektrikler kesildi. Şehir bir anda karanlığa gömüldü.

Vatandaşlar teravih namazının ilk 4 rekatını karanlıkta kıldı. Namazı dışarıda kılan vatandaşlar ise imamı duymakta zorlandı. Çok sayıda vatandaş namazı bırakırken bazıları cami içerisine girmeye çalıştı. Aniden bastıran yağmur ise dışarıda kalan vatandaşları sırılsıklam etti.

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek kesilen elektriğin hava muhalefetinden kaynakladığını belirterek, "Şimşek çaktı, gök gürledi. Fırtına ile beraber yağmur başladı. Bu arada caminin dışında namaz kılanlar belki hocanın sesini elektrik kesildiği içini duyamamış olabilir ama müezzin hocalarımız hocaefendinin tekbirini yad etmek suretiyle devreye girdiler ve aksaklık olmadı. Böyle durumlarda dışarıdaki cemaatin de içeriden duyduğu tekbir sesini dışarıdaki cemaate nakletmek için yüksek sesle hemen devreye girmesi gerekir." dedi. CİHAN

Yorumlar