Amasya’da 'Herkes O'nu Okuyor' ödülleri sahiplerini buldu

Amasya Çalışanları Eğitim ve Kültür Derneği (AÇADER) tarafından, Hz. Muhammed'i (sav) tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da 'Herkes O'nu Okuyor' ödülleri sahiplerini buldu

Amasya Çalışanları Eğitim ve Kültür Derneği (AÇADER) tarafından, Hz. Muhammed'i (sav) tanıtmak amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yarışmada, dereceye girenler için 3 ayrı kademede belirlendi.
Buna göre dereceye girenlerden 3 kişi umreye gitmeye hak kazanırken, 1 kişi laptop, 4 kişi iPad, 2 kişi bisiklet, 2 kişi saat, 2 kişi gram altın, 40 kişiye gömlek yada eşarp ve 30 kişiye NT Mağazaları’ndan hediye çeki sahibi oldu.
Ödül töreninde konuşan İlahiyatçı-yazar Dr. Hüseyin Kara, “Geçmiş dönemlere göre yeni nesiller bizlerden daha şanslı. Çünkü bizler millet olarak Osmanlı’dan Cumhuriyet’e dönerken büyük travma yaşadık, savrulduk. Ne Efendimizden haberimiz kaldı ne de onun bize emanet ettiği Kuran’dan haberimiz oldu. Ama yeni nesil, bu güzel programlar vesilesi ile Efendimizden, (sav) daha çocuk yaşta haberdar oluyorlar.” dedi.
‘Kutlu Doğum’ programları ve ‘Herkes O’nu Okuyor’ gibi programlar sayesinde genç, ihtiyar herkesin Hz. Peygamber ile kaynaştığını ifade eden Kara, “Bu çok önemli bir diriliş, bu çok önemli bir var oluştur. Efendimizin olmadığı bir hayat değildir. Biz yıllarca maalesef oyalandık, başka şeylerle meşgul olduk fakat meşgul olmamız gerene şeyi bulduk.” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından ödüller sahiplerine verildi. CİHAN

Yorumlar