Amasya’da hatimle teravih kılınacak camiler belli oldu

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Ramazan ayını vatandaşlara en iyi şekilde yaşatmak için gerekli bütün hazırlıkları titizlikle tamamladıklarını söyledi.Ramazan ayının Müslüman bireyler ve toplumlar üzerinde önemli tesirleri olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da hatimle teravih kılınacak camiler belli oldu

Amasya İl Müftüsü İsmail İpek, Ramazan ayını vatandaşlara en iyi şekilde yaşatmak için gerekli bütün hazırlıkları titizlikle tamamladıklarını söyledi.

Ramazan ayının Müslüman bireyler ve toplumlar üzerinde önemli tesirleri olduğunu kaydeden Müftü İpek, “Bu mübarek ay insanlar arasında sevgi, saygı, dostluk ve paylaşma duygularını pekiştiren birçok fırsatlar ihtiva etmektedir.” dedi.

Verilen zekât ve fitrelerle zengin ile fakir arasında ülfet ve muhabbetin oluştuğunu belirten Müftü İpek, “İftarlarla dostluklar pekişmekte, ihtiyaç sahipleri ve yetimlerin yüzü gülmektedir. Yine topluca kılınan teravih namazları ile insanlarımız birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmektedir. Bayramlarda yapılan tebrikler ise akrabalık duygularının güçlenmesine önemli katkılar yapmaktadır. Ramazan ayında tutulan oruçlar ise dünyanın her türlü nimetine sahip olan ve maddi manada çok sıkıntı çekmeyen bizlere aç ve yoksulların halini anlama ve nimetlerin kıymetini bilme fırsatı sunmaktadır.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan ayında tema olarak “Hiç kimse kimsesiz kalmasın, bu Ramazan ve her Ramazan” konusunu seçtiğini anlatan Müftü İpek, “Bizlerde bu konuyu ihtiva eden ilan ve afişleri hazırladık ve bunları halkımızı bilinçlendirmek için gerekli yerlere asacağız. Başkanlığımız bu temayı seçerek bu yılki Ramazan kampanyasında “Yalnızlık” konusunu öne çıkardı ve bu konuda Türkiye'deki mülteciler, sokak çocukları, huzurevindeki yaşlılar ve yetimler gibi daha birçok insan temel hedef kitlemiz olarak belirlendi.” ifadelerini kullandı.

"HANGİ CAMİDE NE YAPILACAK?"

Ramazan ayı boyunca Amasya’da ki camilerde yapılacak olan faaliyetler hakkında da bilgi veren İpek şunları kaydetti, “211 camimiz Ramazan ayı boyunca ibadete açık olacak. Merkezde özellikle Sultan Bayezid Camii’nde her öğle ve her akşam teravih namazından önce vaazlar yapılacak. 171 camimizde vakit namazlarından önce mukabele okunacak. Sultan Bayezid, Ayazağa, Saraçhane, Şirvanlı, Yukarı Türbe camilerinde sakalı şerif ziyareti tertip edilecek. Ayazağa, Saraçhane, Yörgüç Paşa, Ziyaret Hicabi Baba, Sofular, İstasyon ve Kuzgeçe Köyü camilerinde hatimle teravih namazı kılınacak. Akşemseddin ve Yukarı Türbe Camii müştemilatında iftar verilecektir. Sofular Camiinde itikâf için yer ayrılıp camilerimiz ramazan boyunca açık tutulacaktır.” CİHAN

Yorumlar