Amasya'da emzikli asker uğurlaması

Amasya’dan 1994’e 1 tertip askere gidecek gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş tarafından davul zurnayla yolcu edildi.

Google Haberlere Abone ol
Amasya'da emzikli asker uğurlaması

Amasya’dan 1994’e 1 tertip askere gidecek gençler, aileleri ve çok sayıda vatandaş tarafından davul zurnayla yolcu edildi. Uğurlama töreninde, gençler yola çıktıktan sonra akrabaları ve arkadaşları tarafından otobüsün önü kesilerek İstiklâl Marşı okundu. Ayrıca asker olacak gencin ağzına ezik verildi.

Askere giden gençlerden Oğuzhan Bolat, “Vatani görevimi yapmak için heyecanlanıyorum. Her Türk evladının yapması gereken bu kutsal görevi bir an önce yapıp vatanıma milletime hayırlı işler yapmak istiyorum. Üniversite okuyordum, okulumu dondurup askerliğimi yapmaya karar verdim.” dedi. Annesi Müjgan ve babası Yılmaz Bolat ise yavrularını askere göndermenin heyecanıyla gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Bolat, “Oğlumun bu kadar büyüdüğünü ve vatani görevini yapmaya gittiğini görmek benim için büyük gururdur. Tüm Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Hepsine hayırlı tezkereler diliyorum.” şeklinde konuştu. Anne Bolat ise gözyaşları içinde oğluna sarılarak, onunla gurur duyduğunu ifade etti. Arkadaşları tarafından ağzına bebek emziği verilen Oğuzhan Bolat’ı, "En büyük asker, bizim asker" naralarıyla havaya atıldı.

Otobüslerin otogardan çıkışında gençler, İstiklâl Marşı söyleyerek Mehmetçiklere moral verdi. Amasya’dan Türkiye’nin çeşitli noktalarına vatani görevini yapmak üzere giden askerler, 12 ay sonra tezkere alacak. CİHAN

Yorumlar