Amasya’da 6 yeni tam donanımlı ambulans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Amasya’ya gönderilen 6 adet ambulans törenle hizmete başladı.

Google Haberlere Abone ol
Amasya’da 6 yeni tam donanımlı ambulans hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Amasya’ya gönderilen 6 adet ambulans törenle hizmete başladı.
Törende konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, vatandaşlara velinimet anlayışıyla hareket ederek sunulması gereken en önemli hizmetlerinin başında sağlık hizmetlerinin olduğunu belirtti.
Bu anlayışla büyük işlerin başarıldığını kaydeden Vali Çomaktekin, “Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Amasya’da da hastanelerimize baktığımız zaman fiziki şartlarının son derece düzgün, hijyenik, temiz olduğunu görüyoruz. Bu mekanlar vatandaşlarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziki olarak huzurlu ve mutlu olabilmesi için gereken her türlü detay düşünülerek konforlu hale getirildi.” dedi.
İnsanın en önemli haklarından birisinin de sağlıklı yaşam hakkı olduğunu kaydeden Vali Çomaktekin, “Buradaki bir ihmal çok ağır bedellere sebebiyet veriyor. Sağlık hizmetleri herkesin gelir düzeyine göre farklı hizmet alacağı bir sektör değildir. Bu anlayışın da bir uzantısı olarak sağlık hizmetlerinde acil vakalarda vatandaşımıza hızlı bir şekilde sağlık hizmeti sunmanın öneminde ve bilincinde olan devletimiz bugün Amasya da 6 tam donanımlı ambulansı hediye ediyor. Bu ambulansların Amasya’ya ve halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Amasya İl Sağlık Müdürü Ömer Deniz ise, “Sağlık hizmetlerinde, acil sağlık hizmetleri adından da anlaşılacağı üzere ayrı bir önem taşımaktadır. Zamanla yarışan bu hizmetlerde uygun tıbbi donanımın ve müdahalenin, hasta vatandaşımıza en kısa sürede ulaştırılması hedeftir.
Bakanlığımız Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında acil sağlık hizmetlerinde vatandaşımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vermek amacıyla istasyon, araç ve görevli sağlık personeli sayısını arttırmış, bu sahada özel eğitim almış personelin görev almasını sağlamıştır.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ambulansların anahtarları Vali Çomaktekin ve diğer protokol üyeleri tarafından şoförlere teslim edildi. CİHAN

Yorumlar