Amasya Üniversitesi Hokey müsabakalarına ev sahipliği yaptı

Ulusal ve Uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Amasya Üniversitesi, bu kez de 14 Yaş Altı Erkek ve Kadın Kulüpleri Açık Alan Hokeyi Türkiye Şampiyonası’na kapılarını açtı.    Eğitim Fakültesi...

Google Haberlere Abone ol
Amasya Üniversitesi Hokey müsabakalarına ev sahipliği yaptı

Ulusal ve Uluslararası birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapan Amasya Üniversitesi, bu kez de 14 Yaş Altı Erkek ve Kadın Kulüpleri Açık Alan Hokeyi Türkiye Şampiyonası’na kapılarını açtı.

    Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu halı sahasında oynanan karşılaşmaları Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar ve çok sayıda protokol üyesi hokey severler izledi.

Vali Çomaktekin, Amasya'nın çok önemli bir sanat ve kültür şehri olmasının yanı sıra son yıllarda spor müsabakalarına ev sahipliği yaparak da göz doldurduğunu ifade etti.

    Amasya'da sportif anlamda yapılan faaliyetlerin ciddi oranda artmaya başladığını kaydeden Çomaktekin, ''Sevgili gençlerimizi, öğrencilerimizi sporun her dalıyla tanıştırıp onlara imkan sağlamaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz spor müsabakaları ile ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen gençlerimizin Amasya gibi özel bir şehri teneffüs etmelerini, tanımalarını sağlamak istiyoruz. Çünkü Amasya açık hava müzesi niteliğinde önemli bir medeniyet şehridir. Birleştirici ve bütünleştirici paydaları bir arada bulunduran spor etkinlikleri vesileyle şehrimize gelen gençlerimiz, şehrimizi tanıdılar, değişik illerden gelen sporcularla tanıştılar, arkadaşlık kurdular, dolayısıyla da barışa, dostluğa ülkemizin birlik ve beraberliğine önemli bir katkı sunmuş oldular.'' dedi.

    Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda dereceye giren takımlara kupalarını Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri takdim etti. Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonasında bayanlar kategorisinde birinciliği Nizip Gençlik Spor Kulübü, ikinciliği Gaziantep Doruk Spor Kulübü, üçüncülüğü ise Kırıkkale İl Karması elde etti. Erkekler kategorisinde ise birinci Nizip Gençlik Spor Kulübü, ikinci Muğla İl Karması, üçüncü Nizip Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü oldu.

    Eğitim Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu halı sahalarında oynanan okullararası Hokey Gençler Türkiye Şampiyonası karşılaşmalarına Malatya, Amasya, Gaziantep, Diyarbakır, Zonguldak, Konya, Muğla ve Osmaniye illerinden olmak üzere bayan ve erkeklerde toplam 18 takım katıldı. Yaklaşık 300 sporcunun katıldığı 5 gün süren şampiyona da ilk 3 gün grup eleme müsabakaları, dördüncü gün çapraz eleme müsabakaları ve beşinci gün final müsabakaları oynandı. CİHAN

Yorumlar