Amasya Müftülüğü’nden Kutlu Doğum kermesi

Amasya Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursunda görev yapan öğretmen ve öğrenciler tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde kermes düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Amasya Müftülüğü’nden Kutlu Doğum kermesi

Amasya Müftülüğü’ne bağlı Kur'an kursunda görev yapan öğretmen ve öğrenciler tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde kermes düzenlendi. Sultan Beyazıt Camii Külliyesi'nde düzenlenen kermeste, katılımcıların evlerinde hazırlamış oldukları pasta, börek, çörek, keşkek ve tatlı çeşitleri yanı sıra el işçiliği ile üretilmiş ev eşyaları, dantel masa örtüleri ve birçok çeyizlik malzeme satılıyor.

Kermes açılışında konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Güzel ahlakı tamamlamak üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Kainatın Efendisi Peygamber Efendimiz'i (sas) anmak üzere, başta il müftülüğümüz olmak üzere arkadaşlarımızın desteği ile güzel bir Kutlu Doğum Haftası tertip edilmiş durumda. İnşallah hafta boyunca çok güzel faaliyetler olacak. Bugün de burada bayan kardeşlerimiz maharetlerini sergileyerek, gençlerimizin iyi yetişmesi ve toplumun manevi kalkınmasına destek vermek üzere güzel bir faaliyet düzenlemişler. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü İsmail İpek ise Kutlu Doğum Haftası kapsamında ilde yapılacak faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Açılışın ardından kermeste yer alan stantları gezerek, hazırlanan ürünler hakkında bilgi alan Vali Çomaktekin, kermese destek veren kursiyerlere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar