Amanoslar'da 90 kg. patlayıcı ele geçirildi

Amanos Dağları'nda gerçekleştirilen operasyonda ormanlık alanda tespit edilen 4 depoda sıkıştırılmış 90 kilogram patlayıcı ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Amanoslar'da 90 kg. patlayıcı ele geçirildi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Amanos Dağları'nda gerçekleştirilen operasyonda ormanlık bölgede belirleme edilen 4 depoda bidonlara sıkıştırılmış 90 kilogram patlayıcı ve uzaktan komuta düzenekleriyle türlü materyallerin ele geçirildiğini bildirdi.

Topaca, Valilikte düzenlediği toplantıda, Arsuz ve Belen ilçeleri bünyesinde kalan Amanoslar kırsalındaki Kurtbağı Mahallesi, Kuyrukyaran Sırtları ve Gökyar Tepe bölgelerinde belirleme edilen yerlere dün saat 04.00 dolaylarında operasyon yapıldığını söyledi. 

Belli terörist grupların kullandığı sığınakların ve depoların imha edilmesine yönelik kapsamlı bir operasyon olduğunu anlatım eden Vali Topaca, şöyle devam etti:

"Yapılan operasyona 5 Jandarma hususi Harekat Timi, bir jandarma asayiş timi, terörle savaş unsuru, 2 istihbarat ve kaçakçılıkla savaş eden arkadaşlar iştirak etmiştir. Yapılan emek sonucunda ormanlık saha bünyesinde 4 ayrı depo belirleme edilmiştir. Bu depolarda ve bölgede yapılan çalışmalarda bidon içine sıkıştırılmış takribî 90 kilogram patlayıcı madde bulunmuş, hazır bir vaziyete getirilmiş 4 uzaktan komuta düzeneği, 3 m. saniyeli fitil, 5 kullanıma hazır el inşası patlayıcı madde düzeneği, 1 jeneratör, 14 mekanik kapsül, 5 dolu piknik tüpü, 700 m. kablo, 108 kilogram türlü besin maddesi, 10 tıbbi malzeme, 56 yapım aygıt ve materyali ele geçirilmiştir. Yakalanan, ele geçirilen materyallerin tespiti ve numuneler alındıktan sonra bir bölümü da Cumhuriyet Savcısının dahilinde imha edilmiştir."

Konuyla ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiğini belirten Vali Topaca, şehrin asayiş ve güvenliğini tehdit eden her türlü faaliyetle ilgili güvenlik birimlerinin çalışmalarını kesintisiz sürdürdüğünü kaydetti.

"Akaryakıt kaçakçılığı sıfır noktasına geldi"

Kentte, akaryakıt kaçakçılığının şu an itibarıyla hemen hemen sıfır noktasına geldiğini vurgulayan Vali Topaca, "Kaçak akaryakıt geçişi tolere edilebilmektedir miktarlarda yakalanıyor. Şimdi üstünde ağırlıklı şekilde durduğumuz kaçak sigarayla mücadeleyle ilgili bir fiil planı hazırladık, bunu uyguluyoruz. Gerek sınırlarımızda gümrük kapılarında gerekse şehir bünyesinde alındığı, satıldığı depolandığı her konu önemli biçimde takip edilmektedir. Bu konu hakkında esnaflarımızla toplantılar yapıldı. Kaçak sigaraların alınıp satılmaması meselesinde bilgilendirme gönderildi. İlerleyen günlerde bu konuyla ilgili kaçak sigarayı sıfır noktasına getireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar