Amaç Türkiye ile YPG'yi yan yana savaştırmak

ABD, Türkiye ile YPG'yi Rakka'da IŞİD'e karşı aynı safta savaştırarak terör örgütüne meşruiyet kazandırmak istiyor

Google Haberlere Abone ol
Amaç Türkiye ile YPG'yi yan yana savaştırmak
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

Türkiye, IŞİD bahanesiyle Suriye'nin kuzeyinde her geçen gün yeni yerler işgal ederek alan genişletmeye çalışan PYD'yi durdurmaya çalışırken, ABD farklı planlar üzerinde çalışıyor. ABD'li yetkililerin yaptığı son açıklamalara göre, nihai hedef Türkiye ile PYD'yi aynı safta savaştırmak. Böylece, PYD'ye Türkiye nezdinde de meşruiyet kazandırılmak isteniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çin'de ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşmeler ile Beyaz Saray yetkililerinin yaptığı açıklamalar ABD'nin bu niyetini açıkça ortaya koyuyor. ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rakka'da birlikte IŞİD'e karşı savaşmayı önerdi. ABD'li farklı yetkililer ise YPG'yi Rakka'da IŞİD'e karşı savaşa hazırlamaya çalıştıklarını itiraf ettiler. Türkiye ile PYD'nin muhtemel Rakka operasyonunda yan yana savaşmaları halinde ise ABD nihai hedefine ulaşmış olacak. 

Çin dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın kendisine yaptığı tekliften söz etti. Erdoğan, Obama'nın Rakka operasyonunda Türkiye ile birlikte savaşmak istediklerini söylediğini açıkladı. Erdoğan, teklife sıcak baktıklarını söyledi. 

Öte yandan El Cezire, ABD'li yetkililerin Rakka operasyonuna PYD/YPG'yi de hazırladıklarını söylediler. Muhtemel bir Rakka operasyonunda YPG'nin aktif bir şekilde yer almasını sağlayacaklarını belirten ABD'li yetkililer, Türkiye'nin PYD/YPG'ye yönelik bir operasyonuna ise destek vermeyeceklerini belirterek bir kez daha terör örgütünü sahiplendiklerini ortaya koydular. 

Her iki açıklama da ABD'nin Suriye'deki amaçlarını ortaya koyuyor. Amaç, Türkiye ile YPG'yi aynı safta buluşturduktan sonra terör örgütüne meşruiyet kazandırmak. 


 

Yorumlar