Alzheimer hastasının ölümünde 'ambulans' ihmali iddiası

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nden özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine sevk edilen 86 yaşındaki Alzheimer hastası İbrahim Polat'ın, içerisinde yeterli teçhizat ve personelin bulunmadığı bir ambulansla sevk edilirken yolda öldüğü...

Google Haberlere Abone ol
Alzheimer hastasının ölümünde 'ambulans' ihmali iddiası

Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'nden özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine sevk edilen 86 yaşındaki Alzheimer hastası İbrahim Polat'ın, içerisinde yeterli teçhizat ve personelin bulunmadığı bir ambulansla sevk edilirken yolda öldüğü iddia edildi. Ambulansta hayatını kaybeden Polat'ın ailesi şikayetçi olacaklarını ve yargıya başvuracaklarını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılacağı öğrenildi.

İddialara göre, geçen hafta Alzhemier hastası İbrahim Polat, fenalaşınca kaldırıldığı özel hastaneden, yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı gerekçesiyle Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerin ardından Polat'ın yoğun bakım ünitesine yatırılması gerektiği ancak yer olmadığı söylendi. Ambulans tarafından şehirde bulunan başka bir özel hastaneye taşınırken yolda hayatını kaybetti.

Yaşanan olayı anlatan Polat'ın oğlu, İbrahim Halil Polat, şu iddiaları şöyle dile getirdi: "112'den ambulans istedik, hastaneye gittik. Hastanenin birinde 'Yoğun bakım ünitesi yok' denilince Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne gittik. Orada hiçbir doktor 'Ben bunu yatırırım' demedi. Acil Servis'te doktorlar dört dörtlük ilgilendiler ama 'Bizim yoğun bakıma yatırma yetkimiz yok' dediler. En son yoğun bakımda yer olmadığını söylediler. Oradan özel bir hastaneye sevk ettiler. Ambulansa bir hasta yakınını almadıkları için evraklarımı alıp hastaneye gittim. Babamı getirdiklerinde ambulansın ne sireni çalıyordu ne lambası yanıyordu. At arabası gibi geliyordu. Kapıyı açtığımda babam hanımımın yanında cansız bir şekilde duruyordu. Ne hemşire ne doktor vardı. Bundan sonra genç insanların canı yanmasın diye konuyla ilgili şikayetçi olacağız."

'5 SENE ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ, HIRSIYLA 8 SENE YAŞADI'

Hastaneden ambulansı getirenlerin ihmali olduğuna ilişkin tutanak tutulduğunu öne süren Polat, "O ölmedi, biz öldük. Ambulansta o şekilde ölmeyi hak etmeyen bir insandı. 5 senelik bir ömür biçmişlerdi. Yaşama hırsıyla 8 sene yaşadı." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, konuyla ilgili soruşturma başlatılacağı öğrenildi. Söz konusu ambulansın 112 Acil Servis'e değil, Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne ait olduğu bildirildi. Olayla ilgili gerekli incelemelerin yapılacağı kaydedildi. CİHAN

Yorumlar