Altunel: İki kilometrelik tramvay hattı için ağaçları kestiler

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Altunel, Alaaddin - Adliye arasında yapımı süren tramvay hattı için ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Altunel, iki kilometrelik...

Google Haberlere Abone ol
Altunel: İki kilometrelik tramvay hattı için ağaçları kestiler

30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde MHP’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Altunel, Alaaddin - Adliye arasında yapımı süren tramvay hattı için ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Altunel, iki kilometrelik hat için çok sayıda ağacın gereksiz yere kesildiğini vurguladı.

Mevlana Caddesi’nde yapımı süren tramvay hattı için refüjlerdeki ağaçlar belediye ekiplerince kaldırıldı. Şehrin en işlek noktasında sürdürülen Tramvay hattı çalışmaları nedeniyle ulaşımda da büyük zorluklar yaşanıyor.

MHP'nden Konya Büyükşehir Belediye başkan adayı olan işadamı Mehmet Emin Altunel tramvay çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerden önce tramvay hatlarıyla ilgili yapılan yanlışlıkları anlattığını dile getiren Altunel, "Biz vatandaşımıza orada yapılacak çalışmaların kendilerine zarar vereceğini anlattık. Yapılan iş gereksizdir. Onca ağacı kesmeye değmeyecek kadarda basittir." dedi.

Konya’ya gelen turistlerin ziyaret ettikleri yerlerin kapısına kadar otobüsle gittiğini, turistlerin şehirde hiç dolaşmadan Konya’yı terk ettiğine değinen Altunel “Biz turistleri caddelerimizde, meydanlarımızda yürütemiyoruz. Otobüsten inen müzelerimizi geziyor ve tekrar aracına binip ayrılıyor. Gelen turistleri yürütmeliyiz ki oradaki esnafımız para kazansın. Tramvay hattı yapılan Mevlana Caddesi’nde yol zaten çok dar. Bu çalışmayla yol iyice daralacak ve bundan en çok oradaki esnaf zarar görecek." dedi.

GEREKSİZ YATIRIMLARLA YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Alaaddin – Adliye tramvay hattının çok gereksiz olduğuna dikkat çeken Altunel, yapılan lüzumsuz harcamalarla şehrin kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğini vurguladı. Söz konusu ihalenin iptal edilmesi gerektiğini bir çok kez dile getirdiğini hatırlatan Altunel, "Yapılan icraatlar göz boyamaktır. Konya’da yapılan her icraatla yandaşlara peşkeş çekilmektedir. Yapılan lüzumsuz harcamalar Konya’nın kaynaklarına zarar vermektedir ve şehrimizin sırtına yük olmaktadır." ifadelerini kullandı.

"MEVLANA MEYDANI’NDAKİ AĞAÇLARIN HESABI ELBET SORULACAK"

Altunel, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Mevlana Meydanı’ndaki onlarca asırlık ağacı katlettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Mevlana Müzesi önündeki ağaçların yok yere kesilmesini de unutmadık. Bu kesilen ağaçların hesabı bir gün mutlaka sorulur. Ağaçlar kesilerek yollar daraltılarak kültür vadisi olmaz. Şehir yöneticilerin uygulamaları nedeniyle dümdüz Konya’da nefes alamaz hale geldik. Alaaddin-Mevlana güzergâhı şehrimizin tarihinde önemli bir yere sahip. Yemyeşil alanlarla doldurarak insanların o bölgede rahat sosyal faaliyetler yapabilmelerini sağlamak yerine belediye külüstür bir tramvay aşkı için şehre eziyet ediyor.”

CİHAN

Yorumlar