‘Alttan ısıtmalı yolda kaza’ haberine Ankara Büyükşehir’den yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hafta sonu etkili olan kar yağışı sonucu Esenboğa Yolu’nda meydana gelen kazalara ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
‘Alttan ısıtmalı yolda kaza’ haberine Ankara Büyükşehir’den yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hafta sonu etkili olan kar yağışı sonucu Esenboğa Yolu’nda meydana gelen kazalara ilişkin açıklama yaptı.

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunan alttan ısıtmalı yol bölümünde, buzlanma nedeniyle kazaların meydana geldiğine ilişkin bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden belediye yetkilileri, “Söz konusu kazalar 3,5 kilometre uzunluğundaki alttan şerit ısıtmalı Kuzey Ankara yolunda meydana gelmemiştir. Yolun bittiği ve alttan ısıtmanın bulunmadığı bölümde meydana gelen kazalar, hızlı ve kontrolsüz giden araçlar nedeniyle yaşanmıştır.” dedi.

“3,5 KİLOMETRELİK BÖLÜMDE ISITMA BULUNUYOR”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Esenboğa Yolu’nun tamamında alttan ısıtma bulunmadığını, sadece 3,5 kilometrelik Kuzey Ankara Yolu bölümünde bu özel sistemin uygulandığının daha önce defalarca açıklandığını ve basın yayın organlarında da yer aldığına işaret ederek, “Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi içerisinde kalan 2 köprülü kavşak, 2 viyadük ve 1 tünelden oluşan 3,5 kilometrelik bölümde lastik izli diye tabir edilen şeritli alttan ısıtmalı yol bulunuyor. Daha önce de bahsettiğimiz gibi toplam 6 şeritli yolda 12 adet lastik izi bulunuyor ve sadece lastik izlerinin olduğu alandaki kar ve buzlar eriyor. Sürücüler, bu izleri takip ederek, güvenli bir şekilde yollarına devam edebiliyorlar.” diye ifade etti.

“İDDİALARIN AKSİNE SİSTEM SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR”

Bu yol bölümünde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, sistemin sağlıklı bir şekilde çalıştığını, söz konusu kazaların ise yolun bitiminden itibaren kontrolsüz ve aşırı hızlı araçlar tarafından yapıldığını anlatan Üçpınar, “Bazı art niyetli kişilerce ortaya atılan iddialar kesinlikle gerçek dışı ve asılsız. Bu kazalar alttan ısıtmanın olmadığı bölümde yaşanmış. Biz sürücü güvenliği açısından yol üzerinde bulunan dijital levhalarla sürücülerimize, alttan ısıtmalı yolun bittiği ve başladığı bölümlere ilişkin uyarılarda bulunuyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar