Altıparmak: Turizminden kazanmak için turizm alt yapı birliği kurulmalı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, turizmden ekonomik kazanç elde edebilmesi için, geniş katılımlı, Turizm alt yapı birliğinin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Altıparmak: Turizminden kazanmak için turizm alt yapı birliği kurulmalı

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, turizmden ekonomik kazanç elde edebilmesi için, geniş katılımlı, Turizm alt yapı birliğinin kurulmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Vali Ahmet Altıparmak, Polisevi'nde kahvaltını basın toplantısı düzenledi. Vali, şehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Altıparmak, Erzurum'un sosyo- ekonomik kalkınmasında turizmin önemli yer tuttuğunu söyledi. Şehir esnafının turizmden ekonomik kazanç elde edebilmesi için, geniş katılımlı turizm alt yapı birliğinin kurulmasının gerekliğine işaret eden Vali Altıparmak, "Turist dağa geliyor. Kayak yapıp gidiyor. Şehre katkısı yok" yakınmalarını bırakmak lazım. Herkes turizm pastasından pay alabilmeli. Bunun için herkes, 'Ben turizme nasıl katkıda bulunabilirim' demeli ve elini taşın altına sokmalı. Bunun için geniş katılımlı bir turizm alt yapı birliği kurulmalı. Oluşturulacak bu birliğin başına profesyonel bir yönetici, genel sekreter atanmalı. Birlik ulusal ve uluslararası tanıtım için fikir alt yapısı oluşturmalı. Esnaf dahil, bankalar, özel hastaneler, şehrin marka firmaları turizmden gelir elde eden herkes bu birliğe ekonomik katkı sağlamalı. Fon oluşturulmalı. Bu fondan turizmdeki eksiklikler giderilmeli. Sürdürülebilir bir kalkınma için bu çok önemli. Kimse dağdaki turistin kendi ayağına gelmesini beklemesin." dedi.

KENT KİMLİĞİ LOGOSU

Vali Altıparmak, Erzurum'un ulusal ve uluslararası tanıtımında önemli yer tutacak olan kurumsal kent kimliği çalışması yaptıklarını da anlattı. Vali, bu amaçla Erzurum'u anlatan kent kimliği logosu hazırladıklarını ve ilerleyen günlerde kamuoyuna resmen açıklayacaklarını bildirdi. Şehir algısı için logonun önemli olduğuna dikkat çeken Vali, "Hazırladığımız kent logosu herkes tarafından kullanılabilir. Firmalar ürünlerinde, şirket tanıtımlarında bu logoyu kullanabilir. Kent algısında logonun önemi inkar edilemez." diye konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Erzurum'da hava kirliliğinin inkar edilemez ölçüde olduğunu ancak sağlığı tehdit edecek seviyede bulunmadığını da dile getiren Vali Altıparmak, "Erzurum'da hava kirliliği var. Bunu söylemek için vali olmaya gerek yok. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 20 kişilik bir denetim ekibi oluşturdu. Vatandaşlar havayı kirletenleri Alo 181 hattına bildirsinler. Havamızda kükürt yok, partikül kirliliği var. Doğalgaz kullanımı yaygınlaştırılmalı. Kentsel dönüşüm şans. Yeni yerleşim yerleri oluşturulurken hava koridorları oluşturulmalı."

Vali, Ahmet Altıparmak, bir soru üzerine, kamu kurum ve lojmanlarında doğalgaz kullanmayanların tespit edilmesi halinde bu yerlerinde doğalgaza geçirileceğine kaydetti. CİHAN

Yorumlar