Altınok: Yıkım kararı yok, ruhsat iptali var

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Büyük Birlik Partisi Keçiören adayı Turgut Altınok arasındaki ‘kule' polemiği devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Altınok: Yıkım kararı yok, ruhsat iptali var

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile Büyük Birlik Partisi Keçiören adayı Turgut Altınok arasındaki ‘kule' polemiği devam ediyor. Ak'ın “Yargı kararı var, kule yıkılacak” şeklindeki sözlerine Altınok, “Cumhuriyet kulemizle ilgili 10. İdare Mahkemesi kararı herhangi bir yıkım kararını içermemekte, aksine ruhsat iptalini içermektedir, kesinleşen herhangi bir yıkım kararı yoktur.” şeklinde cevap verdi.

Keçiören'de bulunan Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili tartışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yargı kararını işaret ederek yakında ihaleye gidilip kulenin yıkılacağını açıklaması üzerine başkanlığı döneminde kuleyi yapan Turgut Altınok yazılı olarak cevap verdi. Açıklamasında “Sayın Mustafa Ak'ın basın toplantısında Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili söylediği hukuki bilgiler yanlış olup, Sayın AK'ın yapmayı değil yıkmayı seven bir kişi olduğunu göstermektedir.” ifadelerini kullanan Altınok, Mustafa Ak'ın Cumhuriyet Kulesini yıkmak yerine 2012 yılında alınan meclis kararı doğrultusunda plan tadilatı ile bu sorunu kolaylıkla çözebileceğini ancak çözmediği gibi hiçbir zorunluluk yokken seçim öncesi yıkım ihalesi yapmasının da düşündürücü olduğunu açıkladı.

‘YIKMAYI BIRAKSIN, YAPTIKLARINDAN BAHSETSİN'

Turgut Altınok, açıklamasında şunları söyledi: “10. İdare Mahkemesi'nin ruhsat iptaline karar verdiği tarihte mania kotu (yüksekliği) Cumhuriyet Kulesi için +1050 metre iken Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.04.2012 tarih ve 617 sayılı kararı ile mania kotu (yüksekliği) +1160 metreye yükselmiştir. Cumhuriyet kulesi yapımı tamamlandığında 1097 metre olacaktır. Yani şu an itibariyle Cumhuriyet Kulemizin yıkılması için herhangi bir hukuki neden yoktur. Kaldı ki mania kotlarına uymayan ve ruhsat iptali kararı verilen binaların yıkılmasına kalkışılsa, Söz konusu meclis kararında adı geçen tüm binaların yıkılması gerekirdi. Sayın Ak yıkmaya o kadar meraklı ise insan sağlığına zararlı parklara yaptırdığı baz istasyonlarını yıktırsın. Mustafa Bey sadece Keçiören'in değil Ankaralının gurur projesi olacak cumhuriyet kulesinin nasıl yapılacağını Allah'ın izni ile 30 Mart 2014 seçiminden sonra görecektir. İnanıyorum ki Keçiörenli 30 Martta kulesini yıktırmayacak kulesine sahip çıkacaktır. Mustafa Ak'a da tek tavsiyem yıkım işlerinden vazgeçsin, 5 yılda hangi vizyon projeleri yaptıysa bundan sonra onlardan bahsetsin. Kısacası yıkmayı bıraksın, yaptıklarından bahsetsin.” CİHAN

Yorumlar