Altın Karagöz, Bulgaristan’a gitti

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın bu yılki şampiyonu Bulgaristan oldu. Sırbistan 2. ve Macaristan ise 3.’lük ödüllerinin sahibi oldu. Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Altın Karagöz, Bulgaristan’a gitti

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 28.’si düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın bu yılki şampiyonu Bulgaristan oldu. Sırbistan 2. ve Macaristan ise 3.’lük ödüllerinin sahibi oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın finali renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen kapanış töreniyle sona eren yarışmada, başarılı performanslarıyla dikkati çeken Bulgaristan ekibi birinciliğe hak kazanarak ‘Altın Karagöz’ ödülünün sahibi oldu.

BULGARİSTAN'A ÖDÜLÜNÜ BÜLENT ARINÇ VERDİ

Bursa’ya 19 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan ‘28. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, dostluk, barış, sevgi ve kardeşlik mesajları ile sona erdi.

Finalde 5’er dakikalık gösterilerini sergileyen gruplardan Bulgaristan ekibi birinci oldu. Birincilik ödülü Altın Karagöz'ü Bulgaristan ekibine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç takdim etti.

Yarışmanın birincisi olan Bulgaristan ekibi ‘Altın Karagöz’ ile 5 bin Euro para ödülü, 2. Sırbistan ‘Gümüş Karagöz’ ile 3 bin Euro ve Macaristan ekibi de üçüncülük ödülü olan ‘Bronz Karagöz’ ile 2 bin Euro para ödülü almanın sevincini yaşadı. Yarışmada 2. olan Sırbistan ekibine ödülünü Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üçüncü Macaristan ekibine de ödülünü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.

GÖSTERİLERE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Yarışmada dereceye giren ekiplerle performanslarını sergileyen Endonezya, Karadağ, Moldova, Belçika, Fransa, Bosna Hersek, KKTC, Makedonya, Çin, İspanya, Azerbaycan, Arnavutluk, Şili, İrlanda, Panama ve İtalya ekiplerine katılım belgeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından takdim edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, tüm halk dansları ekiplerinin sahne performanslarını yoğun ilgiyle izledi. Ödül töreninin ardından Bulgaristan ekibi, büyük ilgi gören gösterisini bir kez daha sahneledi. Bursalılar da yarışmanın şampiyonu olan dansçıları ayakta alkışladı.

Yarışmanın final gecesinde sahneye çıkan Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu ise özel gösterisiyle programa renk kattı. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Genel Koordinatörü Şinasi Pala’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen ve heyecanlı anların yaşandığı finalde, ekiplerin performansları alanlarında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. CİHAN

Yorumlar