Altın dolu poşeti çöp kutusuna bıraktı!

Bursa'da kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıya inanan kadın, 9 bin lira değerindeki altın dolu poşeti çöp kutusunun yanına bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Altın dolu poşeti çöp kutusuna bıraktı!

Dolandırıcının altın dolu poşeti alma hatıra ise güvenlik kamerasına yansıdı. 
Edinilen bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Tayakadın Mahallesi’nde oturan A.E. isimli kadını arayan ve kendisini polis şekilde tanıtan Cumali K., Bursa'da bir kuyumcu soygununun olduğunu ve soygun yapılan kuyumcuda A.E'nin kimliğinin bulunduğu, evindeki altınları incelemek için denetim edilmesi gerektiğini söyledi.

Bu zaman zarfında telefonu hiç kapatmayan ve operasyonun saklı yürütüldüğünü anlatan kuşkulu Cumali K., ''Evinizdeki altınları siyah bir poşete koyarak Tayakadın Mahallesi'ndeki bıçakçı dükkanının yanındaki çöp kutusunun yanına bırakın ve ayrılın. Polis ekipleri altınları oradan alarak inceleyecek ve size yine arka getirecek'' dedi.Paniğe kapılan A.E. evinde olan 9 bin lira değerindeki altını poşete koyarak dolandırıcının tanım ettiği adresteki çöp kutusunun yanına bıraktı. Telefonu hiç kapatmayan A.E. isimli kadının gitmesinin peşinden Cumali K., altın dolu poşeti alarak kayıplara karıştı. Altınları arka almak için Cumali K.'yı arayan lakin ulaşamayan bayan dolandırıldığını anladı ve karakola giderek şikayetçi oldu. Durum üstüne polis ekipleri hadise ile alakalı tahkikat başlattı.

DOLANDIRICIYI KIYAFETLERİ ELE VERDİ

Polis ekipleri kadının altın dolu poşeti bıraktığı yerdeki bıçakçı dükkanının güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Görüntüleri izleyen ve dolandırıcının elinde bir çanta olduğunu başkalık eden polis ekipleri dolandırıcının eşkalini belirleme etti. Cumali K. Kent Meydanı'nda gezerken polis ekipleri vasıtası ile yakalandı. İfadesi alınmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen kuşkulu suçunu itiraf etti. Ardından kuşkulu adliyeye sevk edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar