ALTİD: Turizmde marka değeri, sezonu 12 aya yaymaya bağlı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya’nın marka değerini artırmak için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu, alternatif turizmle sezonun 12 aya yayılması gerektiğini söyledi.Türk turizm sektörüne en fazla...

Google Haberlere Abone ol
ALTİD: Turizmde marka değeri, sezonu 12 aya yaymaya bağlı

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya’nın marka değerini artırmak için yeni yatırımlara ihtiyaç olduğunu, alternatif turizmle sezonun 12 aya yayılması gerektiğini söyledi.

Türk turizm sektörüne en fazla katkı sağlayan bölgelerin başında Alanya’nın geldiğini hatırlatan Burhan Sili, bölgedeki tesislerin doluluk oranının yılın yalnızca birkaç ayı yüksek olduğuna dikkat çekti. Alanya’nın marka değerini yükseltmek ve turizmi mevsimsellikten yıl bazına yaymak amacıyla geçen yıl Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile ‘Alanya’da Dalga Sörflü Günler’ projesi yaptıklarını söyleyen Sili, spor turizmine dalga sörfünü eklediklerini, ayrıca halihazırda ‘Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi’nin de devam ettiğini kaydetti.

Sili, Alanya ile ilgili çalışmaları arasında antik kentler, yayla yaşamı, endemik bitkiler, yöresel ipek dokuma ürünleri ve yöresel lezzetler geldiğini, bu çalışmaların yurt içi ve yurt dışında tanıtma, pazarlama, yeni pazarlara girmek için rekabet gücü oluşturma gibi konularda da devam ettiğini vurguladı.

DOĞA SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

Alanya’nın, coğrafi ve iklimi açısından doğa sporlarına son derece uygun olduğunu söyleyen ALTİD Başkanı, “Alanya kuzeyi, trekking, bisiklet gibi doğa sporlarının yapılmasına elverişlidir. Alanya Demirtaş mevkii-Syedra Kalesi’nden Okurcalar Alara Han’a kadar uzanan haritasını çizdirmekte olduğumuz alanlarda gerekli altyapı çalışmalarını içeren bir projemizi BAKA’ya sunduk. Proje değerlendirme sürecindeki trekking ve doğa sporları güzergahlarının oluşturulması çalışmamız ile özellikle spor turizminin geliştirilmesi, bölgemiz turizminin çeşitlendirilmesi ve uzamasına katkıda bulunacağını düşünmekteyiz. Doğa sporlarının bölgemizde yapılır hale gelmesi ve sürekliliği Alanya tanıtımına olduğu kadar kırsal kesime de sosyal ve ekonomik yönden pozitif etki edecektir.” diye konuştu.

KONGRE VE SPOR MERKEZİ DE OLACAK

ALTİD Başkanı Burhan Sili, Alanya’nın önemli spor müsabakaları ile kongre ve seminerlere ev sahipliği yapacak yeni tesislere sahip olduğunu da hatırlattı. Sili, Alanya’nın 15 bin kişilik stadyumu olduğunu, bin seyirci kapasiteli 10 kulvarlı kapalı olimpik yüzme havuzu gibi spor tesislerinde yıl boyunca önemli takımları ağırladığını aktardı. Sili, Alanya-Konaklı’da 2013 yılında hizmete giren Akdeniz Üniversitesi Konaklı Kongre Merkezi’nde de önemli kongre ve seminerlere ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar